marți, 20 februarie, 2024

300 de polițiști buzoieni, mobilizați de Sfânta Maria

300 de polițiști buzoieni, mobilizați de Sfânta Maria

Facebook
Twitter
Email

Aproximativ 300 de poliţişti vor fi la datorie zilnic pe timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier. Pentru perioada Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a luat măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor.

Astfel, aproximativ 300 de poliţişti vor acţiona zilnic în perioada 15 – 18 august atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice.

Din echipele angrenate în misiuni fac parte poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, acţiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În această perioadă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău va asigura, alături de partenerii cu atribuţii în domeniu, măsurile de ordine la manifestările publice de amploare ce au loc pe raza judeţului.

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri vor acţiona pe principalele tronsoane de drumuri naţionale şi europene, o atenţie deosebită fiind acordată şi arterelor ce converg către locurile de agrement.

De asemenea, poliţiştii vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, urmărind în special combaterea excesului de viteză.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să îşi păstreze calmul în trafic şi să se asigure corespunzător la efectuarea oricăror manevre.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Nu în ultimul rând, poliţiştii recomandă conducătorilor auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

În situaţia în care cei aflaţi la volan au mai puţin de un an de practică de conducere, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică faţă de viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.