duminică, 21 aprilie, 2024

21 de alocații plătite de AJPIS Buzău pentru copii morţi sau care au abandonat școala

21 de alocații plătite de AJPIS Buzău pentru copii morţi sau care au abandonat școala

Facebook
Twitter
Email

O campanie de verificare derulară de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială privind alocaţii plătite unor copii care au decedat ori unor tineri care au împlinit 18 ani arată că şi în judeţul Buzău există numeroase cazuri în care legea a fost încălcată. Conform datelor prezentate de oficiali ai Ministerului Muncii, statul român a plătit alocaţii pentru 1.122 de copii care erau morţi de câţiva ani, precum şi pentru 153 de tineri care au împlinit 18 ani şi nu au făcut dovada continuării cursurilor şcolare.

Judeţul Buzău s-a confruntat cu 12 cazuri de plăţi de alocatii pentru copii decedaţi. În plus, la Buzău au fost indentificate şi nouă cazuri de tineri cu vârsta peste 18 ani, care au încasat necuvenit alocaţia.

Cele 1.275 de persoane pe numele cărora s-au făcut plăţi ilegale reprezintă doar 0,03 la sută din numărul total de aproximativ 3,9 milioane de beneficiari de alocaţie de stat pentru copii.

Cele mai multe plăţi de alocaţii pentru copii decedaţi au fost înregistrate în Suceava (87), Bucureşti (84), Timiş (74) şi Iaşi (70).

Întreaga sumă urmează să fie recuperată, existând trei variante prin care se poate face acest lucru: prin angajament de plată, prin menţinerea sumelor direct de la angajator sau prin executarea celor care au fraudat, de către ANAF.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton