VIDEO Uite cum arată castravetele cu gust de pepene galben! Are peste trei kg şi poate hrăni o familie timp de mai multe zile

Un soi de castravete cu gust de pepene creat la Statiunea de Cercetare Legumicola din Buzau, ar putea ca în curând să populeze ogoarele judeţului Buzău.Produsul completează galeria unor soiuri de legume şi fructe  care nu seamănă cu niciun sortiment cultivat până acum în România.Imaginaţia inginerilor buzoieni a doborât  orice barieră dacă ar fi să ne luăm după un castravete uşor alungit cu o greutate care  depăşeşte trei kilograme şi care deocamdată creşte în serele staţiunii de cercetare din Buzău..

Castravetele exotic care a ajuns în această perioadă la maturitate, are o culoare alb verzuie şi este  rodul a 10 ani de cercetări .Experimentele horticultorilor buzoieni nu s-au limitat doar la crearea unui singur produs cu un gust deosebit de cel clasic. Ei au in lucru şi noul soi de castravetele Mexican care seamănă cu pielea unui cameleon şi este dovedit ca un remediu natural pentru diabet .


Atenţia consumatorilor a fost atrasă încă din urmă cu patru ani, când cercetătorii buzoieni au aclimatizat câteva soiuri de legume de legume exotice cu forme nemaiîntâlnite:catravetele mexican antidiabetic,pepenele cu gust de coniac sau roşiile cu puf de piersică .
Horticultorii buzoieni de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Legumicolă promit că maxim doi ani cel puţin un soi legumă exotică va fi omologat şi va apare pe piaţă.

Fii Reporter