VIDEO Televiunea prin cablu, mai scumpă cu 40 de procente. Cabliștii din ACER dau vina pe taxe şi pe ProTv

La convenția Asociației de Comunicații Electronice din România ACER  a fost dezbătut cazul Pro TV care a ieșit din lista programelor libere la retransmisie, pentru a renegocia contractele cu cabliștii. Cabliștii din ACER strâng acum probe pentru a reclama la Consiliul Concurenței societatea Media Pro. Prin demersurile lor, membrii Asociației de Comunicații Electronice speră stopeze trendul televiziunilor generaliste de a percepe bani pentru retransmisie, prin înăsprirea legislației audio-vizualului. În acest sens, a fost înaintată o adresă către CNA, prin care se solicită emiterea unor condiții de ieșire din lista must-carry, așa cum este la intrarea în categoria programelor libere la retransmisie.
La anul, se întrezăresc scumpiri și la abonamentul de televiziune prin cablu. Am putea plăti chiar dublu, față de anul acesta, după cum avertizează membrii asociației cabliștilor din România, ACER, prezenți la o convenție de specialitate, desfășurată la Buzău.
 Cu cel puțin 40 la sută ar putea crește de anul viitor prețul abonamentelor pentru televiziunea prin cablu. Majorarea tarifelor ar fi singura soluție de supraviețuire a societăților de cablu, care vor fi încărcate cu noi taxe. Legea îi obligă pe cabliști să plătească redevențe către primăriile locale pentru fiecare metru linear de fibră care le traversează localitatea dar și chirii pentru stâlpi.
Valoarea abonamentului va fi încărcat de la anul și de noile pretenții financiare ale unor posturi de televiziune care aleg să ceară bani pentru retransmisii.

Fii Reporter