VIDEO Primele platforme de gunoi subterane, inaugurate în centrul municipiului Buzău

Societatea de salubritate RER Ecologic Service Buzău, în parteneriat cu Primăria Buzău, a inaugurat miercuri primele trei platforme subterane de gunoi, amplasate în centrul municipiului. La evenimentul oficial de lansare a proiectului de amenajare a unor rampe moderne de colectare a deşeurilor au participat şefii locali ai companiei RER dar şi primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Cele trei pubele subterane, în valoare de peste 30.000 de euro, au fost amplasate în spatele hotelului Coroana, pe strada Tunel şi în parcarea de lângă biserica Greci.

Ca element de noutate, noile pubele nu vor putea fi răvăşite de animale şi nici de oamenii străzii. Mai mult, investiţia realizată la standarde europene va rezolva atât aspectul inestetic cât şi problema mirosului emanat de deşeuri, probleme reclamate în ultimii ani de asociaţiile de proprietari dar şi de riverani.

Potrvit responabililor de la RER Buzău, în bugetul de anul viitor sunt prevăzute şi alte investiţii similare pentru instalarea a încă 20 de platforme subterane ce vor fi racordate la canalizare pentru a putea fi spălate periodic, cele vechi urmând să fie înconjurate cu gard viu.

Proiectul inovator dezvoltat anul acesta la Buzău a fost sprijinit de municipalitate, costurile fiind suportate integral conform contractului de colectare a deşeurilor de către societatea de salubritate RER Ecologic Service S.A. Buzău.

Fii Reporter