miercuri, 1 mai, 2024

VIDEO Ministrul Petre Daea, la festivalul Toamna Buzoiană: ”Nu ne-a învins virusul pestei porcine africane”

VIDEO Ministrul Petre Daea, la festivalul Toamna Buzoiană: ”Nu ne-a învins virusul pestei porcine africane”

Facebook
Twitter
Email

Deschiderea Târgului Toamna Buzoiană a fost un nou prilej pentru ministrul Petre Daea de a-i vizita pe fermierii buzoieni. Ministrul agriculturii a fost nevoit să dea explicații mai ales pe tema pestei porcine africane, subiect care îngrijorează pe mulți în această perioadă. Daea a ținut să dea asigurări că țăranii vor putea crește în continuare porci în gospodăriile proprii.

Petre Daea a venit mai devreme la inaugurarea târgului de toamnă, pentru a-și face periplul printre producătorii prezenți. Ministrul Agriculturii a refuzat cadouri din partea fermierilor și a dorit să își plătească din banii săi tot ceea ce i-a plăcut.

Oaspetele și-a achiziționat de la Toamna Buzoiană o căsuță artizanală, săpun de lavandă, bijuterii confecționate manual, ciocolată de casă, un kilogram de usturoi de Râmnicelu și 10 kilograme de ceapă de apă. Totodată Daea a achiziționat ie de copil pe care a spus că o va dărui omologului său austriac când va merge la Viena.

Petre Daea i-a asigurat pe fermieri că în noaptea de 16 octombrie își vor primi subvențiile promise de stat și a promis că România nu va renunța la creșterea porcinelor în gospodării după ce va fi eradicat virusul pestei porcine.

”Vom continua creșterea porcului în gospodării în condiții pe care trebuie să le repsectăm, în așa fel în care să nu mai avem asemenea necaz. Nu ne-a învins virusul pestei porcine africane”, a declarat Petre Daea, ministrul agriculturii.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că începând de săptămâna viitoare se vor face primele repopulări cu porci în județele Bihor și Satu Mare, după ce focarele existente acolo au fost stinse și nu au mai apărut cazuri noi.

Petre Daea a mai declarat că România a primit de la UE pentru prevenție și combatere a pestei porcine africane 60 de milioane de lei până acum, și ca vor mai veni și alți bani, pentru că s-au făcut solicitări pentru 11 milioane de euro.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.