luni, 26 februarie, 2024

Trei administratori de societăți comerciale, cercetaţi pentru evaziune fiscală. Au prejudiciat Statul cu peste 600 de mii de lei

Trei administratori de societăți comerciale, cercetaţi pentru evaziune fiscală. Au prejudiciat Statul cu peste 600 de mii de lei

Facebook
Twitter
Email

În cursul acestei săptămâni, poliţiştii buzoieni de investigare a fraudelor au început urmărirea penală în trei dosare de evaziune fiscală, în care prejudiciul total depăşeşte o jumătate de milion de lei. Este vorba de trei cauze separate: în două dintre situaţii, suspecţii derulau activităţi în domeniul agricol, iar în cea de-a treia situaţie, este implicat administratorul unei firme de construcţii metalice. Patronul unei societăţi comerciale din Săhăteni, cu principal obiect de activitate producţia agricolă, este cercetat de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor pentru că a evitat, prin încălcarea legii, să vireze la bugetul de stat suma de 196.427 de lei. Bărbatul de 48 de ani, în calitate de administrator al unei societăţi agricole, nu a mai înregistrat în contabilitate veniturile obţinute în 2010, deşi terenurile exploatate erau arendate de societate, iar firma a solicitat subvenţii de la A.P.I.A. Buzău. Totul a ieşit la iveală în urma controlului inspectorilor de la Fisc. Poliţiştii au reuşit să recupereze, până acum, suma de 30.415 de lei.

Într-un alt dosar, o femeie de 65 de ani, din Glodeanu Sărat, este cercetată, de asemenea, pentru evaziune fiscală. Aceasta este suspectată că, în perioada 2008 – 2012, a desfăşurat activităţi în domeniul producţiei agricole, deşi nu era autorizată în acest sens. Astfel, femeia nu a declarat veniturile obţinute. În acest fel, ea nu a plătit către bugetul de stat suma totală de 258.940 de lei.

Cel de-al treilea dosar instrumentat de poliţişti este pe numele unui buzoian de 69 de ani, care administra o firmă ce are ca obiect de activitate fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente de structuri metalice. În perioada februarie 2007 – septembrie 2010, administratorul a înregistrat în contabilitate operaţiuni fictive de aprovizionare cu materie primă, anexând facturi false emise în numele unor furnizori din Bucureşti, care nu confirmă tranzacţiile respective. Bărbatul a urmărit să se sustragă astfel de la plata taxelor obligatorii către buget. În urma inspecţiei fiscale, s-a stabilit că acesta nu plătise impozit pe profit şi TVA în valoare totală de 150.568 de lei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.