joi, 22 februarie, 2024

Secția de cale ferată Buzău – Berca a fost închiriată de compania clujeană Transferoviar Grup

Secția de cale ferată Buzău – Berca a fost închiriată de compania clujeană Transferoviar Grup

Facebook
Twitter
Email

CFR SA a închiriat o singură secţie de cale ferată, pe relaţia Buzău-Berca, din totalul de 14 scoase la licitaţie joi prin intermediul Bursei Române de Mărfuri, câştigător fiind desemnat Transferoviar Grup, potrivit unui comunicat al companiei. Transferoviar Grup Cluj-Napoca, înființată în 2003, este o companie care efectuează operațiuni de transport și manevră feroviară de marfă și de călători înființată în 2003. Începând cu luna martie 2010, Transferoviar Grup efectuează și curse de călători cu automotoare de tip VT624, primele de acest tip din România. În prezent, compania efectuează curse de călători pe numeroase rute, între care și Buzău – București și Buzău – Nehoiașu.

“Durata de preluare a secţiei adjudecate este de 30 de zile. Operatorii economici desemnaţi câştigători sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative. Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani”, se arată într-un comunicat transmis de CFR SA.

Nu cu mult timp în urmă, Transferoviar Grup a fost interesată să preia pachetul majoritar de acţiuni la CFR Marfă, însă s-a retras în timpul procesului de privatizare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.