miercuri, 19 iunie, 2024

Se anunţă noi proteste la Buzău împotriva exploatării de la Roşia Montana

Se anunţă noi proteste la Buzău împotriva exploatării de la Roşia Montana

Facebook
Twitter
Email

Zeci de internauţi şi-au anunţat prezenţa la un protest anti-Roşia Montană ce va fi organizat pe data de şase octombrie la Buzău, pe traseul Parcul Crâng-Bulevard-Piaţa Dacia.Participanţii vor porni într-un marş pe străzile oraşului, pentru a protesta împotriva proiectului minier de la Roşia Montană. Protestatarii sunt deja mobilizaţi prin intermediul unor afişe dar şi pe reţelele de socializare.  „După protestele din 1, 8, 15 si 22 septembrie exploatarea cu cianuri de la Roşia Montană a creat un cutremur în conştiinţe şi în politicieni. Promisiunile lor nu ne interesează. Până nu vedem negru pe alb nu îi credem. Fracturarea hidraulică în expolorarea şi exploatarea gazelor de șist se face tot pe şest cu otrăvirea apei, aerului, pamântului! Trebuie să-i oprim! Se poate!” se precizează în mesajul postat pe reţelele de socializare.
Ultimul protest anti-RMG a avut loc la Buzău duminică 29 septembrie, când peste 30 de participanţi s-au aflat pe platoul Dacia din centrul municipiului, dotaţi cu pancarte şi fluiere.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.