sâmbătă, 23 septembrie, 2023

S-au primit încă 400 de tichete „Rabla”. Află cine le distribuie în judeţul Buzău!

S-au primit încă 400 de tichete „Rabla”. Află cine le distribuie în judeţul Buzău!

Facebook
Twitter
Email

Distribuirea tichetelor valorice alocate persoanelor fizice în cadrul Programului “Rabla” 2013 a ajuns la final. Astfel, în total, în urma celor două etape din programul Rabla, buzoienii care vor să îşi achiziţioneze un autovehicul nou beneficiază de 491 de bonuri valorice. Dacă în prima etapă, la Buzău au ajuns 91 de astfel de tichete – câte şapte pentru fiecare dintre cei 13 colectori autorizaţi –  în cea de-a doua etapă, în judeţ au ajuns încă 400 de tichete valorice. Acestea au fost distribuite doar către doi colectori: 200 pentru Autoglobal Compact SRL, din Poşta Câlnău, şi încă 200 pentru Rematholding SRL Buzău.  

În termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc să-şi achiziţioneze un autovehicul şi deţin un tichet valoric, îl pot depune la producătorul/dealerul auto acceptat în program, fără a depăşi termenul de 20 noiembrie 2013. Termenul de valabilitate a notei de înscriere pentru achiziţionarea unui autovehicul nou de la un producător/dealer validat este de cel mult 90 de zile lucrătoare de la emitere, fără a se depăşi însă data de 20 noiembrie 2013.   În acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de până la trei tichete câte puteau fi utilizate în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei cât valora în 2012.  

La prima de casare de 6.500 de lei se poate adăuga câte un eco-bonus în valoare de 500 de lei, dar nu mai mult de două eco-bonusuri cumulate, pentru fiecare din următoarele caracteristici ale autovehicului nou achiziţionat: se încadrează în norma de poluare Euro 6, generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 grame/kilometru sau are sistem de propulsie hibrid.   Pentru achiziţionarea unui autovehicul nou se poate utiliza un singur tichet şi, în funcţie de caracteristicile maşnii, se poate beneficia de o reducere suplimentară de cel mult 1.000 de lei, rezultată din cumulul a două eco-bonusuri.

Leonard BUNILĂ

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.