VIDEO RER Ecologic Buzău a început dezinsecția prin aviotratament

Buzoienii au fost treziți, în zori, de un avion AN2 care a survolat, în repetate rânduri, orașul, pentru a împrăștia soluție împotriva insectelor. Acțiunea a acoperit toată suprafața orașului și s-a desfășurat într-o singură zi. Peste 200 de litri de substanţă împotriva țânțarilor, omizilor şi căpuşelor au fost împrastiate din avion. În acelaşi timp, şi la sol s-a desfăşurat o acţiune de dezinsecţie.

Zgomote puternice s-au auzit în această dimineaţă în toate zonele oraşului. Buzoienii au putut observa un avion AN2 care împrăştia susbstaţă impotriva țânâarilor, omizilor şi căpuşelor. Prima etapă a dezinsecţiei a presupus peste 12 zboruri deasupra oraşului, pentru a acoperi toată suprafaţa verde a urbei.

În acelaşi timp, angajaţii RER au demarat şi operaţiunile la sol de dezinsecţie, acţiuni ce se vor desfăşura pe parcursul unei luni. Se speră că în acest fel vor fi distruse larvele şi ouăle insectelor. Raidurile aeriene au fost distribuite, astăzi, pe o suprafaţă de 700 de hectare.

Substanțele folosite sunt: Cymina Ultra, Sting, Amplat, Etoconcentrat și fac parte din grupa 3-4 de toxicitate. Substanțele dețin fișa tehnică de securitate avizate de Ministerul Sănătății Publice și nu reprezintă niciun pericol pentru populație sau pentru animale și păsări. Singurele care suferă în urma acestui tratament sunt albinele, dar apicultorii de pe raza oraşului au fost avertizaţi, din timp, să-şi mute stupii, pentru câteva zile.

Cantitatea totală de substanţă folosită azi se ridică la peste 240 de litri. Reprezentanţii RER Buzău dau asigurări că amestecul folosit azi este prietenos cu mediul şi, în acelaşi timp, are efect puternic împotriva dăunătorilor.

Fii Reporter