RER Buzău extinde programul ”sacul galben”. O nouă asociație de proprietari va colecta selectiv folosind saci galbeni

Asociațiile de proprietari sunt în vizorul firmei de salubritate RER Ecologic, care dorește să extindă colectarea selectivă la blocuri după ce utilizatorii de la case folosesc de mai bine de un an sacul galben. Demersurile făcute de RER pentru implemetarea colectării separate a deseurilor sunt notabile și asta se vede în fiecare zi de colectare a sacului galben de pe străzile din municipiul Buzău, însă rămâne dificilă colectarea de la blocuri.

Chiar dacă reprezentanții RER se lovesc de slaba implicare a președinților și a administratorilor asociațiilor de proprietari, precum și a locatarilor, procesul de promovare și de aplicare a depozitării separate a deșeurilor continuă.

Drept dovadă că responsabilizarea socială a populației orașului Buzău este în atenția RER, alte sute de persoane s-au alăturat campaniei RER. Mai precis PT. 37/1 Unirii Nord a devenit cea de-a 9a asociație de proprietari căreia i-au fost distribuiți saci galbeni pentru depozitarea separate a deșeurilor reciclabile.

Zece blocuri turn s-au aliniat cerințelor legislative și vor începe din data de 25 aprilie să depoziteze deșeurile reciclabile în sacul galben. Sistemul de colectare este unul simplu și la îndemana fiecărui locatar în parte.

Blocurile fiind prevăzute cu ghenă funcțională la care au acces locatarii de pe fiecare palier facilitează modalitatea de depozitare separată astfel: sacii negrii cu deșeuri menajere vor fi aruncați pe ghena de gunoi, în timp ce deseurile reciclabile generate de fiecare apartament în parte vor fi puse în sacul galben asezat lângă ghena de gunoi. În acest mod se poate asigura atât depozitarea cât și transportul deșeurilor reciclabile.

Așa cum ne-a obișnuit, RER va asigura colectarea gratuită a sacilor galbeni cu mașini separate de cele cu care se colectează deșeurile menajere. Colectarea se va face săptămânal conform unui grafic stabilit de comun acord cu conducerea asociației.

“Reamintim utilizatorilor noștri că sistemul de colectare separată reprezintă o responsabilitate, o obligativitate prevăzută de lege, iar toate acțiunile și campanile noastre sunt în concordanță cu noile cerințe privind protecția mediului și serviciul public de salubrizare. Colectarea selectivă la blocuri rămâne o provocare din punct de vedere al indentificării soluțiilor cele mai eficiente și adaptate la situația fiecărei asociații înparte. Însă, în același timp, trebuie să fim constienți de faptul că, așa cum utilizatorii de la case s-au adaptat modificărilor de colectare tot așa trebuie să se adapteze și persoanele care locuiesc la bloc, și în acest fel să există o aplicabilitate unitară a sistemului de colectare separate pentru toți locuitorii din orașul Buzău”, a declarat Denisa Nicu, specialist în Relații Publice al S.C RER Ecologic Service Buzău S.A..

Implicarea unei noi asociații în sistemul de colectare selective este un alt pas făcut în cadrul campaniei “sacul galben”, un pas prin care se va reuși creșterea cantităților de deșeuri reciclabile recuperate din deșeurile menajere și implicit scăderea cantităților de deșeuri menajere colectate de la asociație și depozitate la groapa de gunoi.

Flyer-Rer-back-1

Fii Reporter