joi, 2 mai, 2024

Reacție a legumicultorilor din Glodeanu Sărat, care spun că produc de zeci de ani legume sănătoase şi de calitate

Reacție a legumicultorilor din Glodeanu Sărat, care spun că produc de zeci de ani legume sănătoase şi de calitate

Facebook
Twitter
Email

Legumicultorii din comuna Glodeanu Sărat, recunoscută ca una dintre cele mai importante zone de producție legumicolă din România, resping acuzațiile conform cărora roșiile din sere și solarii ar fi forțate să se coacă mai repede cu ajutorul substanțelor chimice interzise în țară.

Potrivit acestora, calitatea produselor lor este atestată de contractele încheiate cu importante lanțuri de magazine din România.

Declarațiile legumicultorilor din Glodeanu Sărat survin după ce Inspectoratul de Poliție Județean Buzău a anunțat că doi bărbați, din satul Pitulicea, comuna Glodeanu Sărat, sunt suspectați că au comercializat legume tratate cu substanțe toxice interzise în țară.

Primarul comunei Glodeanu Sărat a emis un comunicat de presă, marți, în care a reafirmat faptul că produsele obținute în sere și solarii respectă în totalitate normele de siguranță alimentară. Această declarație vine după o întâlnire cu legumicultorii din zonă.

„În cele patru sate ale comunei Glodeanu Sărat sunt sute de legumicultori oneşti, cu conştiinţă, care produc de zeci de ani legume sănătoase şi de calitate, în spaţii protejate, încălzite în sezonul rece. Producătorii cu suprafeţe importante au contracte cu supermaketuri bine-cunoscute din ţară, dovada faptului că legumele sunt sănătoase fiind faptul că acestea sunt verificate din punct de vedere fito-sanitar, în laboratoare avizate”, transmite primarul comunei Glodeanu Sărat, Neculai Stoica.

Afirmaţiile conform cărora legumele ar fi tratate excesiv nu sunt probate, susține primarul Neculai Stoica, legumele testate de autorităţile cu competenţe în domeniu neidentificând astfel de cazuri.

„Legumele din Glodeanu Sărat, în special roşiile, s-au bucurat de-a lungul timpului de aprecierea consumatorilor, fiind foarte căutate, gustoase şi sănătoase”, se arată în comunicatul transmis de primarul comunei Glodeanu Sărat, Neculai Stoica.

Legumicultorii afirmă că oamenii pot cumpăra cu încredere legumele produse la Glodeanu Sărat, iar folosirea substanţelor toxice nu este o practică în zonă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.