luni, 4 martie, 2024

Produse mai ieftine decât în piață, așteptate la Târgul ”Toamna Buzoiană”

Produse mai ieftine decât în piață, așteptate la Târgul ”Toamna Buzoiană”

Facebook
Twitter
Email

Încep pregătirile pentru o nouă ediția a festivalului ”Toamna buzoiană”, cel mai mare și mai bogat târg agro-alimentar al anului, din județul Buzău. În acest an, sărbătoarea recoltei este organizată de Primăria Buzău, prin Centrul Cultural ”Alexandru Marghiloman” și Societatea “Piețe, Târguri și Oboare” Buzău, în parteneriat cu Direcția Agricolă.

Târgul de toamnă va fi deschis oficial pe 18 septembrie, la ora 13.00, și se va închide în seara zilei de 25 septembrie, cu un spectacol muzical. Ca în fiecare an, sărbătoarea recoltei va atrage sute de buzoieni dornici să-și umple cămările pentru perioada sezonului rece.

Producători din tot județul, agricultori, grădinari, apicultori ori crescători de păsări și de animale, dar și meșteri populari, vor oferi cele mai bune produse vizitatorilor, la prețuri mai bune decât în piețe.

Grătarele cu mici, cârnați sau fripturi, împreună cu muzica populară adevărată și cu halbele de bere ori cu cănile de must proaspăt, vor întregi atmosfera de sărbătoare și le va oferi buzoienilor și un prilej de distracție, pe lângă sacoșele pline cu roadele toamnei.

Aşa cum s-a întâmplat în aproape fiecare an, şi la această ediţie este aşteptat să facă turul standurilor cu produse agro-zootehnice ministrul Patre Daea. Anul trecut, deşi nu era demnitar, Daea a fost printre primii oaspeţi ai târgului de toamnă.

Ministrul şi-a cumpărat gemuri, băuturi naturale, fructe dar şi diverse sortimente de miere de albine. A insistat să le plătească fermierilor pentru fiecare produs ales.

Petre Daea a cheltuit câteva sute de lei pe produsele care i-au făcut cu ochiul de pe tarabe. A avut buget şi pentru câteva licori dar şi produse de carmangerie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.