Prestcom Serv Buzău întră în insolvență. Decizia va aparține Consiliului Local, acționarul unic al societății

Consiliul de Aministrație al Prestcom Serv, societate aflată în subordinea ConsiliuluI Local Municipal Buzău, a decis să ceară Consiliului Local Municipal deschiderea procedurii de insolvență. Cererea va fi depusă în următoare ședință a Consiliului local Municipal alături de un plan de reorganizare.

Luni, conducerea Prestcom Serv l-a informat pe primarul Buzăului, Constantin Toma, despre decizia luată în Consiliul de Administrație al societăţii. Potrivit edilului-șef, în situaţia în care municipalitatea acceptă insolvenţa, conducerea societății va fi preluată de un administrator special, reprezentantul acţionarilor în acea societate, urmând ca Tribunalul să nominalizeze un administrator judiciar.

Prestcom Serv înregistrează datorii uriașe iar Primăria a informat conducerea societății că nu va mai putea oferi lucrări prin încredințare direct astfel că, pentru a-și putea asigura banii de salarii și pentru a-și achita datoriile restante, trebuie să își caute clienți pe piața liberă.

În prezent societatea Prestcom are un singur contract în derulare, pe un an de zile, cu firma fostului deputat PSD, Marian Ghiveciu, care execută o lucrare de canalizare în comuna Cochirleanca. Contractul este însă aproape de reziliere, deoarece muncitorii refuză să se mai prezinte la lucru ca urmare a neachitării la timp a salariilor.

Fii Reporter