Operatorii de cablu, nevoiți să scumpească abonamentele ca să achite chiria pentru stâlpi

Firmele de cablu din România ar putea majora abonamentele clienților deoarece la rândul lor sunt puși de furnizorii de energie electrică să plătească mai mult pentru stâlpii folosiți ca infrastructură pentru rețelele de comunicații. Este avertismentul Asociației de Comunicații Electronice din România (A.C.e.R.), condusă de buzoianul Adrian Neagu.

Președinte A.C.e.R., Adrian Neagu, proprietarul TV Sat și TV Sud-Est, atrage atenția că modificările impuse de Electrica nu respectă Legea 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a rețelelor de comunicații electronice, precum și pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării rețelelor de comunicații comunicații electronice și, în consecință, operatorii de cablu sunt constrânși să mărească prețurile abonamentelor la cablu TV.

„Suntem extrem de îngrijorați pentru că, în noile condiții impuse de Electrica, singura noastră șansă de a rezista pe piață este creșterea prețurilor la abonamentele de cablu, ceea ce îi va afecta în mod direct pe clienții noștri. Tot ce ne dorim este ca în 2018, să putem intra în casele oamenilor cu aceleași tarife și vom face tot ce ține de noi să nu aruncăm încă o povară financiară pe umerii acestora”, afirmă Adrian Neagu.

Conform sursei citate, până în prezent, președintele A.C.e.R. a inițiat întâlniri la nivel înalt cu Ministrul Economiei, Ministrul Energiei, reprezentanții ANCOM, Electrica, UPC și DCS, prin care susține cauza operatorilor de cablu din România și solicită impunerea urgentă a unor măsuri pentru micșorarea tarifelor, astfel încât populația să nu aibă de suferit.

Trebuie menţionat că A.C.e.R., prin casa de avocatură care o reprezintă, continuă toate demersurile necesare pentru soluționarea favorabilă a situației abuzivegenerate de noile condiții comerciale impuse de către Electrica.

A.C.e.R. este singura organizație profesională din țară care susține companii din toată industria de comunicații electronice din România, de la televizune prin cablu și satelit sau cu emisie terestră, radio, companii de telecomunicații – telefonie, internet, până la posturi TV locale și furnizori de echipamente și soluții tehnice.

De la înființare, activitatea A.C.e.R. a constat în reprezentarea, promovarea și apărarea intereselor profesionale comune ale membrilor membrilor săi in raport cu instituțiile statului, organizații sau asociații profesionale, ori cu societăți comerciale, organisme și organizații internaționale, atât față de public, cât și față de terți.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI