Omul de afaceri Dorin Marinescu zis ”Piticu” a fost arestat. Alături de el mai este anchetat și un fost judecător

Unul dintre cei mai mari contrabandiști cu alcool din sud-estul țării, Dorin Marinescu, zis „Piticu”, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile printr-o decizie a Curții de Apel Ploiești. Decizia a fost luată într-un dosar instrumentat de către procurorii DIICOT Buzău în care mai figurează în calitate de inculpat și fostul judecător sindic, Gabriel Stănescu.

Magistrații Curții de Apel Ploiești au decis în ședința din 9 noiembrie 2016 ca Dorin Marinescu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta este cercetat pentru evaziune fiscală în formă calificată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la fals în evidenţe contabile, inducere în eroare şi ultraj, prejudiciul estimat fiind de peste șase milioane de lei.

Celălalt inculpat, judecătorul Gabriel Stănescu, este cercetat în stare de libertate pentru luare de mită. În privninţa acestuia, procurorii urmează să conteste decizia instanţei prin care s-a respins cererea de arestare la domiciliu. Se pare că dosarul instrumentat de DIICOT Buzău ar fi legat de niște soluții date de judecătorul Stănescu pe răspundere contravențională.

piticu

Dorin Marinescu zis ”Dorin Piticu” este unul printre cei mai controversaţi afacerişti din judeţul Buzău. În calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Buzău, ”Piticu” a fost cercetat de către poliţiştii de la Investigarea Fraudelor pentru că în perioada ianuarie-aprilie 2013 ar fi distribuit peste 220.000 de litri de băutură falsificată în mai multe magazine din judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Prahova şi Argeş.

Totodată, s-au mai descoperit alte 27.000 litri de vin falsificat. Marfa a fost reţinută, întrucât, conform analizelor, s-a descoperit că fiind o combinaţie de alcool, apă exogenă şi alte substanţe chimice, etichetate drept vin. În realitate, aşa-zisă băutură era periculoasă pentru consumul uman.

Potrivit unui comunicat, băutură confiscată a fost distribuită cu ajutorul a zece intermediari în perioada ianuarie-aprilie 2013.

Potrivit sansanews.ro, Dorin Marinescu, lansat iniţial în afaceri cu păcănele, a putut să-şi desfăşoare activitatea de contrabandă cu alcool graţie susţinerii şi complicităţii unor personaje din diverse instituţii ale statului, abilitate tocmai să descopere şi să sancţioneze infracţionalitatea.

”De-a lungul anului, Piticu a adus la mesele sale fastuoase, stropite cu vinuri de calitate, garnisite cu mâncăruri de tot felul şi animate de lăutari celebri, o mulţime de oameni cu funcţii. Sursele noastre spun că de ziua să de naştere, acum câţiva ani, a fost inclusiv fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar. Tot în cercul sau de prieteni s-au aflat şi se află fostul şef al Direcţiei de Finanţe Buzău, Liviu Ilie, dar şi fostul adjunct al Gărzii Financiare Buzău, Ion Onea, Ion Marin, fost inspector-şef al IPJ Buzău şi multe alte nume grele (…) Pe la sala să de mese din incinta fabricii de alcool din spatele fostei Întreprinderi de În şi Cânepă au fost poliţişti de la Buzău cu funcţii mari, oameni din Vamă şi chiar ofiţeri din serviciile de informaţii. Marele talent al lui Dorin Marinescu este acela că oferea nişte şpăgi atât de mari încât nu puteau fi refuzate”, scrie sansanews.ro.

Fii Reporter