luni, 26 februarie, 2024

Noi vești despre evoluția prețului pâinii în acest an, oferite de ministrul Adrian Oros la Buzău

Noi vești despre evoluția prețului pâinii în acest an, oferite de ministrul Adrian Oros la Buzău

Facebook
Twitter
Email

Românii primesc o veste bună de la ministrul Agriculturii, Adrian Oros: prețul pânii este posibil să nu crească în acest an, în contextul în care este prognozat un an agricol bun. El a oferit și o previziune legată de regimul de precipitații din acest an.

Vom avea un an agricol bun care va ține pe loc prețul pâinii. A spus-o la Buzău, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care a participat, vineri, la inaugurarea Băncii de Gene.

Nu ne așteptăm la scumpiri, a spus-o ferm ministrul Agriculturii Adrian Oros.

”Eu am văzut şi anul trecut foarte multe asemenea declaraţii, care au venit din diverse zone privind creşterea preţurilor la pâine. Anul trecut, când a fost şi debutul acelei crize când toate coridoarele de aprovizionare erau blocate, apoi a fost şi o secetă cumplită, aici în zona de S-E a României, practic în toată zona Mării Negre, iar producţiile au fost diminuate cu aproximativ 35- 45% la cereale, nu s-a înregistrat o creştere spectaculoasă a preţurilor”, a precizat ministrul Agriculturii.

Totodată, acesta susține că inclusiv datele pe care Ministerul le are până în momentul de față nu semnalează o creștere a prețului la pâine.

Precipitațiile înregistrate constant pe teritoriul țării îi fac pe specialiști să creadă că producția de grâu de anul acesta va fi una bogată, iar asta se va reflecta în prețul pâinii, în galantare.

”Regimul precipitaţiilor din acest an este unul favorabil pentru culturi, apoi piaţa grâului, pentru că preţul pâinii este dat de piaţa grâului la nivel mondial, piaţa grâului este destul de stabilă. Toate previziunile sunt că producţiile vor fi asemănătoare cu cele de anul trecut şi preţul nu ar avea de ce să crească. Datele pe care le avem până acum nu ne semnalează acest lucru”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.