Locuitorii din cartierul Nicolae Titulescu au primit pubele maro pentru deșeuri biodegradabile

Orașul Buzău a început să cunoască în ultimii doi ani îmbunătățiri din punct de vedere al sistemului de colectare separată a deșeurilor. Cetățenii de la case au primit mai întâi sacul galben pentru deșeuri reciclabile, iar acum au primit pubele maro pentru depozitarea deșeurilor biodegradabile / vegetale.

Primii care au primit recipient pentru deseuri “verzi” au fost cetatenii din cartierul Nicolae Titulescu, urmand ca etapizat sa fie dotati cu pubele maro si ceilalti utilizatori casnici ai operatorului de salubritate. Acesta este un program pilot, iar in functie de rezultatele acestei campanii de distribuire a pubelelor maro, procedura de distribuire urmeaza sa se extinda si la celelalte zone de case.
Distribuirea pubelelor maro in aceasta prima etapa a cuprins un numar de 67 de strazi, strazi ce au fost informate in prealabil de catre echipa de informare RER Buzau. 
“Desi cetatenii din cartierul Nicolae Titulescu au primit informari atat scrise cat si verbale despre graficul de distribuire pe strazi, nu toti au fost gasiti acasa pentru a semna procesul de predare primire, motiv pentru care ii rugam pe cei care nu au primit pubela sa vina la garajul RER, din Intrarea Vadu Pasii cu o copie dupa bulletin pentru a putea ridica recipientul. Dupa analiza datelor din aceasta prima etapa, vom stabili daca se va impune o noua distribuire a pubelelor la utilizatorii care nu au fost acasa, dar dupa ce ii vom instiinta inainte”, a declarat Denisa Nicu, specialist in Relatii Publice S.C. RER Ecologic Service Buzau S.A.
RER Buzau pune la dispozitie in mod gratuit locuitorilor din acest cartier un numar de aproximativ 1500 de pubele maro, cate una pentru fiecare gospodarie, indiferent de numarul membrilor de familie. Colectarea deseurilor din pubela maro se va face in aceeasi zi in care se realizeaza colectarea deseurilor menajere aferenta fiecarei strazi in parte.
Colectarea si transportul acestor tipuri de deseuri se va face separat, de catre masini speciale, evitandu-se astfel amestecarea deseurilor vegetale cu cele menajere sau cu cele reciclabile.
Depozitarea separate a deseurilor biodegradabile a determinat micsorarea cantitatilor de deseuri menajere colectate si au usurat munca de sortare a deseurilor care ajungeau pe banda. De asemenea, colectarea separata a acestor deseuri pregateste terenul pentru statia de compost pe care operatorul de salubritate o are in plan de realizare.

Fii Reporter