joi, 22 februarie, 2024

La Buzău, rămâne neschimbat prețul la energia termică, grație unui ajutor financiar venit de la Guvern

La Buzău, rămâne neschimbat prețul la energia termică, grație unui ajutor financiar venit de la Guvern

Facebook
Twitter
Email

Veste bună pentru buzoienii racordați la rețeaua de termoficare a RAM: prețul gigacaloriei rămâne neschimbat, în iarna aceasta, grație unui ajutor guvernamental în valoare de 20 de milioane lei, bani necesari asigurării alimentării cu căldură în sezonul rece.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 887/2016, Buzăul va primi un ajutor financiar nesperat, în cuantum de 20 de milioane de lei. Banii erau vitali pentru asigurarea continuității alimentării cu energie termică pe perioada iernii 2016/2017.

Peste 15.000 de familii și sute de agenți economici sunt vizați de această măsură, mai ales că edilul Constantin Toma anunțase posibile majorări ale prețului gigacaloriei.

La ora actuală, gigacaloria este cumpărată de Primărie cu 185 de lei, preț cu care este livrată și populației. Măsura a fost instituită în urmă cu mai mulți ani de fostul primar, Constantin Boșcodeală, în sprijinul cetățenilor.

Actualul primar a anunțat încă că măsura este total neprofitabilă pentru municipalitate și regia de termoficare, drept pentru care prețul gigacaloriei va crește începând de anul viitor. De menționat că prețul real al gigacaloriei vândută populației în majoritatea municipiilor reședință de județ depășește 400 de lei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.