duminică, 14 iulie, 2024

Impozitele locale rămân neschimbate în 2016. Buzoienii vor plăti însă o taxă nouă

Impozitele locale rămân neschimbate în 2016. Buzoienii vor plăti însă o taxă nouă

Facebook
Twitter
Email
În 2016, buzoienii vor plăti  taxele și impozitele locale la același nivel ca în trecut. Asigurările vin din partea primarului Constantin Boșcodeală, care spune că dările către bugetul local nu vor fi majorate anul viitor. În schimb, va apărea o taxă nouă, prevăzută în noul cod fiscal.

Taxele pe locuinţe şi autovehicule percepute de Primăria Buzău nu se majorează în 2016, atât pentru persoanele fizice cât şi cele juridice. Dimpotrivă, pentru persoanele juridice, taxele vor fi ușor micșorate la anul. Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, spune că Buzăul se află printre municipiile cu cele mai mici taxe și impozite locale din țară.
 
Odată cu intrarea în vigoare a noului cod fiscal, pentru proprietarii de apartamente va apărea o taxă nouă, cea pe terenul aferent. Taxa este însă una modică.
 
De asemenea, de la 1 ianuarie 2015, municipalitatea va percepe lunar o taxă de 10 lei de persoană pentru buzoienii care nu au contract cu firma de salubrizare. Buzoienii fără contract cu o firmă sa salubritate vor fi identificaţi de Serviciul de Taxe şi Impozite din Primărie.
 
În prima parte a anului viitor, buzoienii vor primi acasă înștiințări ce cuprind contribuțiile pe care le au de plătit în 2016. Ca și în trecut, buzoienii care vor achita taxele și impozitele până la sfârșitul lunii martie vor beneficia  de o reducere de 10 procente.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.