Iată de ce nu se scumpește gunoiul la Buzău! Explicațiile vin din partea viceprimarului Ionuț Apostu

Gunoiul menajer nu se va scumpi! Este anunțul viceprimarului Ionuț Apostu, postat pe Facebook, în care spune că taxa de depozitare se va aplica, însă doar administrațiilor care nu îndeplinesc țintele de reciclare ce vor fi stabilite prin Ordonanță de Urgență.

Directorul RER Buzău, Liviu Mocanu, anunța nu cu mult timp în urmă că irma de salubritate a trimis la Primărie documentația pentru majorarea prețului de la 11 lei la minim 13 lei de persoană. Măsura era o consecință a instituirii de către Ministerul Mediului a unei accize pe tona de deșeuri depozitate la groapa de gunoi de la Gălbinași.

”Nu este cazul Buzăului”, a scris în această dimineață pe Facebook viceprimarul Ionuț Apostu, deoarece Buzăul beneficiază de serviciile unei stații de sortare, Programul Sacul Galben și reciclează aproape 45 la sută din cantitățile colectate.

”Nu se pune problema pentru că Primăria va îndeplini sarcinile care vor fi stabilite de Ministerul Mediului prin ordonanță de urgență. Taxa se va aplica, însă vor fi stabilite niște target-uri pentru că România și-a asumat ca țintă până în 2020 ca 50 la sută din deșeurile colectate să fie reciclate. Dar, noi, având și stația de sortare și programul Sacul Galben al celor de la RER, deja suntem acum undeva la 45 la sută reciclare. Deci, noi, automat dacă ne vom îndeplini obiectivul fixat în Ordonanța de Urgență nici nu se pune problema scumpirii gunoiului. Pentru că această taxă operatorii o percepeau populației”, a declarat Ionuț Apostu.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI