sâmbătă, 15 iunie, 2024

Focar de pestă porcină într-o comună din Buzău

Focar de pestă porcină într-o comună din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Buzău a transmis că la data de 24 martie, a fost identificat un focar de pestă porcină africană în localitatea Căldărăști, la o gospodărie individuală.

Potrivit șefului serviciu control în cadrul DSVSA Buzău, Paul Jipa, cu circa cinci zile în urmă a fost înregsitrat un focar de pestă porcină la o exploatație non-profesională.

„Au fost trei animale, unul a fost sacrificat având semnele bolii, s-a confirmat, și mai existau doi porci în curte care au fost eutanasiați”, a declarat Paul Jipa în cadrul Colegiului Prefectural Buzău.

În preajma deschiderii târgurilor și oboarelor din județ în perioada premergătoare Sărbătorilor pascale, Prefectura a solicitat DSVSA vigilență și efectuarea unor controale riguroase.

Reprezentanții DSVSA Buzău mai transmit că la acest moment, focarul din localitatea Căldărăști se află în monitorizare. Buzăul a fost unul dintre cele mai afectate județe de pestă porcină pe parcursul anului trecut, mii de animale din exploatații profesionale și gospodării fiind sacrificate.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.