sâmbătă, 13 iulie, 2024

Firmele de construcții au o lună la dispoziție să se înscrie la licitația pentru reabilitarea Podului Vadu Pașii

Firmele de construcții au o lună la dispoziție să se înscrie la licitația pentru reabilitarea Podului Vadu Pașii

Facebook
Twitter
Email

Veste bună pentru locuitorii din Vadu Pașii. A fost publicat deja anunţul de lansare a licitaţiei pentru selecţia contractorilor care vor proiecta şi executa lucrările de reparaţie a podului Vadu Paşii, datele fiind prezentate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

“Refacerea podului Vadu Paşii a intrat în linie dreaptă odată cu publicarea anunţului de lansare a licitaţiei în SEAP. Ofertele pot fi depuse până pe 21 octombrie a.c., ceea ce înseamnă că până la sfârşitul acestui an poate fi finalizată licitaţia, iar lucrările pot începe în primăvara anului viitor. Reabilitarea acestui pod este extrem de importantă pentru că va reprezenta o poartă de dezvoltare pentru zona de est a judeţului Buzau, dar şi pentru îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi a aproximativ 30.000 de buzoieni, care nu vor mai fi nevoiţi să ocolească mulţi kilometri pentru a ajunge unde au nevoie”, a declarat Eugen Teodorovici, senator PSD de Buzău.

Valoarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor de la Vadu Paşii este estimată la circa 34,2 milioane de lei, fără TVA, potrivit anunţului publicat în SEAP.

Pus pe hârtie de celebrul proiectant Anghel Saligny, podul de la Vadu Paşii a deservit circulaţia rutieră din anul 1949 şi până în primăvara anului 2005, atunci când a fost închis. Din 2005, este permis doar traficul pietonal.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.