miercuri, 21 februarie, 2024

Firma de salubritate își extinde lista de parteneri care doresc să susțină campania de colectare selectivă „Sacul Galben”

Firma de salubritate își extinde lista de parteneri care doresc să susțină campania de colectare selectivă „Sacul Galben”

Facebook
Twitter
Email
Ideea de separare a deșeurilor menajere de cele reciclabile este adoptată și implementată și de instituții, nu numai de persoanele fizice sau agenții economici. Un exemplu este parteneriatul dintre RER Buzău și Centrul de Urgență de Zi și de Noapte pentru persoane adulte fără adăpost, care și-a exprimat dorința de a se implica în promovarea campaniei inițiate de firma de salubritate.

Prin acordul semnat deja de cele două instituții, parteneriatul își propune să informeze și să conștientizeze publicul despre importanța protejării mediului prin colectarea selectivă a deșeurilor, fără nicio discriminare de sex, vârstă, statut social, economic sau educațional.
 
Tinând cont de acest scop, RER Buzău își asumă responsabilitatea de a-i educa, de a-i informa și pe cei care, din varii motive, stau pe străzi, dar care își doresc să facă ceva pentru societate. 
 
Parteneriatul a pornit de la considerentul că fiecare cetățean trebuie să fie informat despre măsurile pe care le poate lua pentru menținerea unui mediu înconjurător curat, indiferent de situația lui. Ca și în cazul celorlalte parteneriate, și acest parteneriat va fi susținut de o serie de activități care vor avea la bază punerea în practică a noțiunilor de colectare selectivă. 
 
„La Centrul de Urgență de Zi și de Noapte am întâlnit interesul conducerii dar și al angajaților de a realiza colectarea selectivă în primul rând la locul de muncă, iar în al doilea rând și acasă. De asemenea, ne propunem să informăm, fără părtinire, și pe aceste persoane care, prin îndrumarea și instruirea lor de către conducerea instituției dar și de către noi, vor putea să fie responsabili pentru mediul în care trăiesc. Totul se învață, grija pentru mediu se învață și ea, important este sa aibă cine să te învețe și să ai un minimum interes pentru așa ceva”, a declarat Denisa Nicu, specialist în Relații Publice RER Buzău.
 
Conform acordului, RER Buzău va organiza împreună cu noul partener acțiuni de ecologizare a unor spații pe care se află deșeuri aruncate ilegal, acțiuni care vor putea demonstra că oamenii fără adapost pot face ceva benefic pentru societatea în care trăiesc.
 
„Dorim ca instituția noastră să nu fie doar un simplu adăpost pentru cei care nu au, ci să fie mai mult decât atât, să fie un spațiu din care oamenii să iasă un pic mai cizelați, mai educați, mai responsabili pentru actele lor. Ne asumăm un rol foarte important, acela de a încerca pe cât posibil să îi îndrumăm pe cei ce ne trec pragul să acționeze corect din toate punctele de vedere. Mediul este foarte important, iar ei cred că știu cel mai bine, din păcate, cum este să trăiești printre gunoaie. Așadar, considerăm că este necesar să îi îndrumăm, să îi învățăm cum trebuie să se comporte și atunci când nu mai sunt în centru sub stricta noastră supraveghere. Parteneriatul cu RER Buzău, prin care ne asumăm susținerea campaniei Sacul galben, ne dă posibilitatea să demonstrăm, pe cât se poate, că statutul social, economic, educațional nu reprezintă o barieră pentru adoptarea unei conduite responsabile față de mediu”, a spus  Daniel Lambru, directorul  Centrului de Urgență de Zi și de Noapte pentru persoane adulte fără adăpost.
 
Centrul de Urgență de Zi și de Noapte pentru persoane adulte fără adăpost este un serviciu social pentru persoanele aflate în situații de dificultate extremă în vederea reintegrării în familia de proveniență sau în alte instituții de profil ce pot asigura asistența socială pe o perioadă determinată pentru satisfacerea nevoilor primare ale persoanelor fără adăpost, în sensul înlăturării cauzelor și rezolvării parțiale sau totale a efectelor marginalizării sociale sau, după caz, până la redobândirea capacităților de viață independentă a persoanelor asistate.
 
 
 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.