vineri, 23 februarie, 2024

Fermierii buzoieni, greu de urnit la depunere a cererilor de subvenții. Atenție, vor fi penalizări de întârziere

Fermierii buzoieni, greu de urnit la depunere a cererilor de subvenții. Atenție, vor fi penalizări de întârziere

Facebook
Twitter
Email

Drumul către o agricultură performantă trece pe la APIA, însă unii producători nu par convinși de asta. Cel puțin la Buzău, fermierii nu se înghesuie deloc să depună cererile de subvenţii pentru campania din acest an. Deşi sesiunea de depunere a cererilor unice de plată a debutat la 1 martie, doar 1.900 de fermieri din județ au ajuns la APIA si au solicitat sprijin financiar. După data de 15 mai se percep penalizări de întârziere.

Agenția de Plăți și Intervenție Buzău a început o nouă campanie de depunere a cererilor unice de plată pentru subvenţia aferentă anului 2018. Deşi sesiunea de depunere a cererilor de subventii a debutat la 1 martie, fermierii buzoieni nu se grăbesc să solicite ajutoare.

Reprezentanții APIA Buzău recomandă agricultorilor să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi, conform invitaţiei primite, astfel încât instituţia să utilizeze eficient timpul pe care l-a rezervat pentru primirea cererilor. În caz contrar, se va ajunge din nou la aglomerarea ghişeelor pe ultima sută de metri.

Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă aceştia deţin suprafeţe de teren în localităţi sau judeţe diferite! În cazul fermierilor care solicită sprijin financiar pentru o suprafaţă mai mare de 50 hectare de teren agricol, cererile se depun la Centrele județene APIA, iar în cazul fermierilor care solicită ajutoare pentru o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol cererile se depun la centrele locale. Anul trecut, la Buzău, peste 20 de mii de ferimieri au depus cereri pentru subvenții.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.