sâmbătă, 12 octombrie, 2024

Fabrica de bere Ursus îşi deschide porţile pentru buzoieni timp de patru zile

Fabrica de bere Ursus îşi deschide porţile pentru buzoieni timp de patru zile

Facebook
Twitter
Email

Cea mai mare fabrica de bere din ţară, URSUS, din Buzău, poate fi vizitată de publicul peste 18 ani, timp de patru zile, în intervalul 23-26 aprilie, de „Zilele Porților Deschise”. Locuitorii oraşului sunt invitaţi să descopere cum se produce berea de calitate, joi şi vineri, între orele 15-18, şi în week-end, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00. 

Invitația lansată de către reprezentanții Fabricii de Bere URSUS din municipiu:„Vă invităm la o bere proaspătă la Fabrica Timișoreana din Buzău!”,  este adresată tuturor buzoienilor care vor să descopere o parte din secretele producerii celei mai căutate beri din România. Reprezentanții companiei au creat chiar şi o aplicație web prin care buzoienii se pot înscrie în programul de vizitare, disponibilă pe Facebook, la adresa Porți Deschise Buzău. Pentru înscrieri doritorii trebuie să sune la numărul de telefon 0724.595.050 înainte de data de 23 aprilie pentru a confirma prezenţa.

 

Fabrica de bere din Buzău a împlineşte anul acesta 37 de ani de existenţă. La începuturile sale, producea puţin, însă suficient pentru aprovizionarea braseriilor şi magazinelor alimentare din tot judeţul. Acum, este cea mai mare fabrică de bere din ţară şi produce sortimente dintre cele mai bine vândute: Ursus, Timişoreana sau Peroni.

Fabrica de bere de la Buzău a intrat în funcţiune în anul 1978, cu o capacitate de producţie de 500.000 hectolitri pe an. În anul 1991, compania a devenit societate pe acţiuni şi şi-a schimbat numele în S.C. Vulturul S.A. Buzău. În 1996, fabrica de bere de la Buzău a fost achiziţionată de către grupul South African Breweries, fiind marcată intrarea SAB Miller în România. În 2005, Ursus Breweries a început două proiecte de investiţii, cu o valoare totală de 50 de milioane de Euro, pentru extinderea şi dezvoltarea fabricii. La finalul proiectului, fabrica din Buzău şi-a mărit capacitatea de producţie săptămânală cu 150 %. În 2009, Ursus Breweries a finalizat ultima tranşă de investiţii în valoare de 42 milioane de Euro, fabrica din Buzău devenind astfel cea mai mare fabrică de profil din România.

Toţi buzoienii trecuţi de prima tinereţe îşi aduc aminte de berea pe care o consumau înainte de Revoluţie. „Noi, la Buzău, aveam două beri foarte bune, Crâng şi Drăgaica. Beam cu plăcere mai ales duminica, la braseria de pe Bulevardul Bălcescu, unde era aglomeraţie mai ales după câte un meci al Gloriei. De 1 mai sau în Drăgaică curgea berea, nu glumă. Era foarte bună”, ne povesteşte Mircea Dorin, un pensionar din Buzău.

 

Fabrica de bere din Buzău a produs mărcile Crâng şi Drăgaica mai bine de un deceniu. După Revoluţie, fabrica a înlocuit cele două sortimente cu o nouă marcă: Vultur Lager. Aceasta se vindea şi dincolo de graniţele judeţului, unde era foarte apreciată. Fabrica a intrat în modernizare după achiziţionarea sa de către SAB Miller.

 

Investiţiile din această etapă au dus la extinderea şi modernizarea facilităţilor de producţie şi instalarea de echipamente pentru fabricarea de noi sortimente de bere cu ar fi de exemplu Redd’s şi Ursus fără alcool. În 2010, fabrica de la Buzău a preluat capacităţile de producţie ale fabricii Ursus din Cluj. SAB Miller a decis atunci închiderea secţiei din Cluj, ca măsură de reorganizare a companiei.

 

Sudafricanii din conducerea fabricii au mai făcut o investiţie uriaşă în modernizare, de 42 de milioane de euro. Un argument solid al celor de la SAB Miller pentru dezvoltarea capacităţii de producţie a fabricii de bere din Buzău a fost prezenţa la o distanţă de numai cinci kilometri a unicului furnizor de malţ, din România, Malţ Soufflet România. Este cel mai mare producător de materie primă pentru berării, din Europa de Est, fabrica de la Buzău, singura din ţară, fiind realizată cu o investiţie de 65 de milioane de euro.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.