miercuri, 22 mai, 2024

Doar 91 de vouchere „Rabla”, alocate județului Buzău

Doar 91 de vouchere „Rabla”, alocate județului Buzău

Facebook
Twitter
Email

Începând de luni, buzoienii se pot adresa colectorilor validaţi pentru primirea tichetelor Rabla. De asemenea, persoanele juridice şi instituţiile din judeţul Buzău care intenţionează să participe la acest program îşi pot depune dosarele de înscriere la sediul Administraţiei Fondului de Mediu. Persoanele fizice se vor putea înscrie, de luni, la colectorii validaţi, pentru a beneficia de voucher-ul de 6.500 de lei pentru casarea unui autovehicul mai vechi de 10 ani. Administraţia Fondului pentru Mediu va emite 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice. Dintre acestea, Buzăului îi revin doar 91 de vouchere, având în vedere că ele se vor distribui pe judeţe în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de zece ani aflate în uz. Lista colectorilor validaţi din judeţul Buzău a fost publicată pe site-ul afm.ro.

În acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de până la trei tichete câte puteau fi utilizate în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei cât valora în 2012.

La prima de casare de 6.500 de lei se poate adăuga câte un eco-bonus în valoare de 500 de lei, dar nu mai mult de două eco-bonusuri cumulate, pentru fiecare din următoarele caracteristici ale autovehicului nou achiziţionat: se încadrează în norma de poluare Euro 6, generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 grame/kilometru sau are sistem de propulsie hibrid.
Pentru achiziţionarea unui autovehicul nou se poate utiliza un singur tichet şi, în funcţie de caracteristicile maşnii, se poate beneficia de o reducere suplimentară de cel mult 1.000 de lei, rezultată din cumulul a două eco-bonusuri.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.