Demersuri pentru reabilitarea sistemului de irigații din județul Buzău

Filiala de Îmbunătățiri Funciare Buzău a depus un proiect pentru reabilitarea Canalului Vest de Irigații, până la granița cu județul Prahova. Valoarea proiectului care va fi implementat în următorii doi ani depășeste 5 milioane de euro, fiind cuprins în Programul Național de a Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii.

După ce anii trecuți, au fost concediați in intrega țara peste 1.500 de angajați ai ANIF-ului și întregul sistem de irigare a fost lăsat pe mâna hoților de fier vechi, acum, acest domeniu dă primele semne de revitalizare.

La Buzău, a fost depus un proiect pentru reabilitarea Canalului Vest de Irigatii, pe o lungime de 34 km, până la granița cu județul Prahova, la Inotești. Valoarea proiectului implementat în următorii doi ani depășeste 5 milioane de euro, fiind cuprins în Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii .

Pe teritoriul județului Buzău exista o rețea de irigații care se întinde pe o suprafață de 41.000 de hectare. Insă, la acest moment, se lucrează la o hartă a canalelor de irigații precum și a suprafețelor irigate.

Cum se anunță o vara secetoasă, apetitul fermierilor pentru irigarea culturilor ar trebui să fie tot mai mare, având în vedere că apa, ca element agrotehnic, dublează sau chiar triplează producția.

Fii Reporter
Loading...
DISTRIBUIȚI