sâmbătă, 20 aprilie, 2024

De la vânzarea de căruţe, afaceristul Constantin Toma a ajuns astăzi cel mai bogat buzoian, conform Top-ului Forbes

De la vânzarea de căruţe, afaceristul Constantin Toma a ajuns astăzi cel mai bogat buzoian, conform Top-ului Forbes

Facebook
Twitter
Email

Omul de afaceri Constantin Toma, proprietarul Grup Romet, rămâne cel mai bogat dintre milionarii Buzăului, conform celei mai recente ediţii a Top-ului Forbes România. Avere sa a fost estimată la 29 de milioane de euro, în scădere cu două milioane de euro în ultimii trei ani. Constantin Toma, 54 de ani, are afaceri în domeniile industria apei, agricultură, prelucrarea lemnului şi turism.

Constantin Toma este de meserie inginer TCM, însă a facut aproape de toate la viaţa lui. A intrat în afaceri în primii ani de după Revoluţie, după ce a observat că fabrica din Buzău la care lucra se îndrepta cu paşi repezi către închidere.

A început cu vânzarea de căruţe, deşi nu se vedea mare constructor de atelaje, după cum îi place să spună. A fost mai degrabă o oportunitate, care i-a adus la acea vreme mulţi bani lichizi.

Mai târziu s-a apucat să facă şi tractoare, în colaborare cu unul din cei mai mari producători din lume, Landini. Nu a avut succes însă cu tractoarele, dar a dat lovitura cu echipamentele pentru tratarea apei, devenind cel mai mare producător local şi un jucător de temut la nivel internaţional, Romet fiind curtată de companii de renume din afară.

În cele două decenii de muncă, Toma a pus pe picoare un holding cu afaceri de peste 200 de milioane de euro, compusă din companii care îşi desfăşoară activitatea în domenii precum echipamente pentru industria apei, industria energetică sau pentru irigaţii.

Crescut la ţară, nu a putut sta deoparte însă de agricultură. În prezent lucrează circa 8.000 hectare de teren, cultivat cu plante tehnice, iar mai nou vrea să crească şi animale, urmând ca în timp să facă şi procesare, poate chiar să apeleze la fonduri europene nerambursabile, practic să închidă cercul.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton