Consiliul Judeţean începe cu investiții proprii lucrările de refacere a infrastructurii afectate de calamități

Foto Valeriu Cristian Vlad

Autoritățile au evaluat pagubele produse de inundațiile din ultima săptămână la 22 milioane de euro. Pentru combaterea efectelor inundaţiilor, Guvernul ar trebuie sa aloce toti acesti bani, din Fondul de rezervă. În zonele calamitate, situaţia se poate agrava oricând, mai ales că, după codurile de caniculă pot urma şi cele de vreme rea.

Consiliul Judeţean Buzău a solicitat deja, de la Guvern, suma de 96 de milioane de lei pentru lucrări de intervenţie în localităţile din judeţ afectate de inundaţii.

Ploile torenţiale din ultima vremeau provocat pagube însemnate, în partea de nord a judeţului Buzău. Lopătari, Gura Teghii, Căneşti, Chilii Mânzăleşti, Vintilă Vodă şi Beceni sunt cateva dintre localitatile care au fost afectate de viiturile şi de scurgerile de apă de pe versanţi.

Evaluarea estimativă a pagubelor produse de fenomenele meteorologice extreme din ultimele zile a fost finalizată de catre autoritatile județene. Momentan, Consiliul Județean Buzău va interveni, din fonduri proprii, în zonele afectate de inundații și viituri.

Intervenţiile din zonele calamitate de la Căneşti (Valea Berzei), Mânzăleşti şi Lopătari vor demara chiar săptămâna viitoare.

Cea mai mare parte a fondurilor pentru reparații vin de la Guvern. Banii vor fi folosiţi pentru refacerea infrastructurii rutiere, a terasamentelor și malurilor de apărare, dar si a drumurilor și podețelor. Pentru redarea în condiții optime a circulației pe tronsoanele de drum din județ afectate de viituri și inundații, este nevoie de aproape 22 milioane de euro.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI