Carrefour, Profi și Lidl deschid noi magazine în Buzău, până la începutul anului viitor

Municipiul Buzău va avea, în următoarele luni, încă un supermarket și alte patru magazine ale unor retaileri cunoscuți. Potrivit edililor, Carrefour, Profi și Lidl se află deja în plin proces de obținere a autorizațiilor de construcție pentru noile puncte pe care le vor deschide în viitorul apropiat.

Locatarii din cartierul Unirii Sud vor putea face cumpărăturile, de anul viitor, din noul supermarket Lidl, care va fi construit în Bariera Ploiești, pe terenul aferent fostei închisori. Proiectul este mai vechi, a fost suspendat pentru o perioadă însă de curând demersul de autorizare pentru acest obiectiv a fost reluat, potrivit viceprimarului Ionuț Apostu.

Accesul către noul supermarket va fi realizat odată cu reamenajarea intersecției de la Olimpic, proiect ce presupune construirea unui sens giratoriu.

Tot în zona Unirii Sud, va fi inaugurat un magazin sub sigla Profi. Acesta va fi amenajat în vecinătatea complexului Big, până la sfârșitul acestui an. Profi va mai amenaja magazine în cartierele Micro 3 și Dorobanți. Deocamdată, retailerul polonez deține un singur magazin de proximitate în municipiul Buzău și un altul la Râmnicu Sărat.

Compania Carrefour are și ea un plan de extindere în orașul Buzău. Astfel, un magazin Carrefour Market va fi inaugurat în lunile care vin pe Bulevardul Unirii, în apropierea sediului ACR. Magazine Carrefour Market sunt deja fucționale în clădirea complexului Olimpic, în Piața Centrală și la subsolul complexului comercial Winmarkt.

Fii Reporter