Campania „Sacul galben” a reînceput în școlile din municipiul Buzău!

RER Buzău a început să facă din nou turul școlilor din municipiu, reluând astfel proiectul de educare a elevilor în spiritul ecologist. Componenta de responsabilitate socială este foarte importantă pentru operatorul de salubritate, care se implică în mod activ în promovarea ecologiei în școli. 

Campania de colectare selectivă a ajuns și în acest an în școli, acolo unde se află unii dintre cei mai receptivi și mobilizați cetățeni ai orașului – elevii.
 
Prin îndrumarea și coordonarea profesorilor, elevii de la cei mai mari la cei mai mici se mobilizează cel mai bine atunci când vine vorba de curățarea unor zone poluate sau de colectarea selectivă a deșeurilor. 
 
În acest an școlar, RER le-a propus din nou unităților de învățământ concursul „Sacul galben în casa mea!”. Asa cum ne-a obișnuit, RER Buzău  s-a ocupat îndeaproape de informarea fiecărei clase din școlile implicate în proiectul propus.
 
În momentul de față, în proiectul derulat în școli fac parte: Școala Gimnazială „Sfântul Apostol Andrei”, Școala Gimnazială „Episcop Dionisie Romano”, Școala Gimnazială nr. 16 „Ion Creangă”, Școala „General Grigore Baștan”, Școala din Gălbinași, urmând să se alăture și alte școli, căroara operatorul de salubritate le-a lansat invitația oficial. 
 
„Invitația de participare este lansată tuturor școlilor care doresc să își implice elevii în proiecte care au efecte pozitive pe termen lung asupra comportamentelor lor. Proiectul nostru are la bază o importantă componentă de responsabilitate socială, iar noi, ca operator de salubritate, suntem responsabili pe lângă prestarea serviciilor către utilizatori și de informarea, educarea tuturor cetățenilor, fără părtinire în direcția menținerii mediului curat prin realizarea colectării selective. Susținem cu tărie faptul că doar o colectare selectivă corect realizată încă din gospodărie reprezintă  singura modalitate de îndeplinire a obiectivelor de mediu și de menținerea a mediului în care trăim curat”, a declarat Denisa Nicu , specialist în Relații Publice S.C. RER Ecologic Service Buzău S.A.
 
 
Cum poți participa la concursul “Sacul Galben în casa mea”
 
Concursul va avea la bază realizarea colectării selective în școală dar și dincolo de porțile școlii prin atragerea membrilor familiei/prietenilor în procesul de colectare selectivă.
 
Elevii vor trebui să facă poze cu membrii familiei sau prieteni pe care i-au convins să colecteze selectiv, alături de sacii galbeni sau în timp ce pun în sacul galben ce trebuie. Pozele trebuie trimise pe adresa de mail denisa.nicu@rerbuzau.ro. cu menționarea clasei din care face parte elevul. Pozele vor fi postate atat pe site-ul firmei www.rerbuzau.ro cât și pe pagina oficială de Facebook. 
 
Fiecare elev va trebui să vină cu sacii plini cu reciclabile la școală. Se va stabili o zi/oră de colectare pentru fiecare clasă, reciclabilele astfel strânse vor fi cantărite pentru fiecare clasă în parte. 
 
Concursul pune la dispoziția școlilor 3 premii pe școală, constând în table magnetice și imprimante în funcție de cantitățile strânse de fiecare clasă în parte. Premiile vin ca răsplată a efortului cumulat din fiecare clasă, dar premiul cel mai mare rămâne, fără dar și poate, menținerea unui mediu curat prin colectarea separată, recuperarea și reciclarea deșeurilor reciclabile.
 
Fii Reporter