luni, 15 iulie, 2024

Bursă a locurilor de muncă pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului

Bursă a locurilor de muncă pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului

Facebook
Twitter
Email

AJOFM Buzău organizează vineri o nouă bursă a locurilor de muncă, dedicată tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie. Chiar dacă este una care se adresează unei anumite categorii de persoane, la bursă se pot prezenta orice şomer sau buzoian care îşi doreşte un loc de muncă. Tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului vor avea şansă să-şi găsească un loc de muncă vineri, când Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în colaborare cu DGASPC Buzău, o Bursă special pentru ei. 

Evenimentul este cu atât mai important cu cât cei mai mulţi dintre ei au petrecut perioade lungi în centrele de plasament, motiv pentru care nu se simt pregătiţi să se descurce pe cont propriu. Din exprienţa anilor anteriori, reprezentanţii AJOFM Buzău spun că aceşti tineri dau dovadă de o slabă responsabilitate în ceea ce priveşte găsirea unui loc de muncă, aşa încât încearcă să îşi prelungească şederea în centre.

Pe de altă parte, angajatorul care alege să încadreze în muncă un tânăr dintr-un centru de plasament are numeroase facilităţi, printre altele fiind primirea unei sume de bani, în funcţie de studiile celui pe care îl angajează. Astfel, dacă cel încadrat în muncă are 8 clase, angajatorul primeşte de la stat 500 de lei timp de 18 luni, dacă are liceul, se oferă 600 de lei, iar dacă angajatul este absolvent de facultate, firma primeşte 750 de lei.

Şi de această dată, Bursa locurilor de muncă se organizează la Liceul Agricol Buzău, începând cu ora 9.00.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.