Atenție de unde cumpărați piese de schimb pentru autoturism! Două centre clandestine de dezmembrări vindeau pe internet componente uzate

Echipe mixte formate din polițiști, inspectori de la RAR și comisari ai Gărzii de Mediu, au descins, joi, la centre clandestine de dezmembrări auto din Limpeziș și Poșta Câlnău, aflate în proprietatea a doi frați din Buzău. Aproape 200 de autovehicule, aflate în diverse faze de dezmembrare, pentru care nu se deţineau documente de provenienţă, au fost indisponibilizate în urma percheziţiilor.

Oamenii legii au verificat de la documente, înscrisuri, medii de stocare și chiar mașini care așteptau să fie desfăcute piesă cu piesă și apoi vândute, prin diverse site-uri specializate în vânzări de componente auto la mâna a doua. La final, un număr de 191 de mașini aflate în diferite stadii de dezmembrare au fost indisponibilizate, iar alte 14 autovehicule, integrale, au fost date în custodie la două unități autorizate.

La data de 21 aprilie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Buzău, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român – Departamentul Supraveghere Piaţă şi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Buzău, au efectuat șase percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Acţiunea a fost efectuată în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău şi s-a desfăşurat pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane fizice neautorizate care desfăşurau activităţi neautorizate de valorificare a subansamblurilor şi pieselor provenite din dezmembrări auto.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicate trei mandate de aducere, iar persoanele vizate au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău pentru audieri.

Poliția recomandă buzoienilor să manifeste maximă prudență în achiziționarea de subansambluri și piese auto de la persoane fizice neautorizate de instituțiile abilitate pentru a nu-și pune viața în pericol. Odată montate pe autovehicule acestea ar putea prezenta diferite defecțiuni tehnice și ar putea fi un real pericol atât pentru siguranța personală cât și a traficului.

Fii Reporter