Așa va arăta Aurora Mall după extinderea care va începe în curând

Extinderea și modernizarea complexului comercial Aurora Mall intră în linie dreaptă, odată cu obținerea de către acționari a autorizației de construire. Conform proiectului, clădirea va ajunge până aproape de parcarea Kaufland, iar în vecinătate vor apărea noi locuri de parcare.

De la sfârșitul anului viitor, Buzăul va avea un mall la fel de generos ca centrele comerciale din oraşele mari. După ce a achiziţionat toată fâşia de teren din spate, dezvoltatorul Aurora Mall Buzău a demarat etapa de documentare în vederea extinderii galeriei comerciale pe acest spaţiu.

Etapa întocmirii documentației s-a încheiat și urmează organizarea șantierului, terenul fiind pregătit în acest sens prin îngrădirea suprafeței vizate de extindere. Vestea intrării în linie dreaptă a planului de extindere a centrului comercial a venit de la viceprimarul Ionuț Apostu, printr-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, reconfigurarea complexului Aurora se realizează în paralel cu lucrările de modernizare a străzii Frăsinet, pe segmentul ocupat acum de garaje.

”Proiectul de punere în valoare a Iazului Morilor ce va fi demarat anul viitor nu a rămas fără ecou în mediul privat. Acționarii Aurora Mall au obținut autorizația de construire pentru extinderea centrului comercial, astfel încât, ceea ce acum sunt doar poze de proiect, până la finalul anului viitor sper că va deveni realitate!”, a scris Ionuț Apostu.

Despre proiectul de extensie se vorbeşte de mai mulţi ani printre comercianţii din cel mai important centru comercial din Buzău. Proiectul a bătut pasul pe loc din cauza unor probleme la achiziţionarea terenurilor din spate, părţi din fâşia dintre Aurora şi Kaufland, probleme care au fost rezolvate în cursul anului 2017.
În noua aripă care va fi construită pe terenul din spate îşi vor face loc săli de cinema moderne, alte spaţii comerciale.

”Aurora Mall, centrul comercial dominant din judeţul Buzău, este prevăzut cu posibilităţi de extindere şi modernizare, iar noi ne dorim ca, pe termen lung, să aducem aici cele mai avansate experienţe de shopping şi divertisment. Ştim că buzoienii îşi doresc noi branduri şi locaţii de petrecere a timpului liber, iar noi ne dorim ca, pe viitor, să dezvoltăm centrul, însă în acest moment ne aflăm încă într-o etapă de documentare”, precizau reprezentanţii NEPI Rockcastle, dezvoltatorul care deţine Aurora Mall, la începutul acestui an.

Încă de la achiziţia centrului comercial din Buzău, fondul de investiţii sud-african NEPI a anunţat că va investi şase milioane de euro pentru reconfigurarea şi renovarea mall-ului Aurora din Buzău.

”Mall-ul din Buzău are o locaţie excelentă, într-o zonă de aproximativ 430.000 de locuitori la o distanţă de 45 de minute de mers cu maşina. Este cel mai mare centru de retail din oraş. Momentan, are o configuraţie slabă şi un mix de chiriaşi neperformant. NEPI intenţionează să reconfigureze şi să renoveze acest mall, inclusiv să construiască un cinematograf, investiţie ce se ridică la aproximativ 6 milioane euro”, preciza raportul NEPI publicat în 2014.

Fii Reporter