miercuri, 19 iunie, 2024

Aglomerație la Bursa Locurilor de muncă. Află câți șomeri s-au angajat pe loc!

Aglomerație la Bursa Locurilor de muncă. Află câți șomeri s-au angajat pe loc!

Facebook
Twitter
Email

Aproximativ 1000 de buzoieni au luat cu asalt curtea Colegiului Agricol în căutarea unui job la prima Bursă a Locurilor de Muncă din acest an. Oamenii s-au strâns încă de dimineaţă în curtea liceului, cu speranţa că vor găsi un loc de muncă. 84 de operatori economici s-au prezentat cu 696 de locuri de muncă, din care 70 pentru absolvenţii de studii superioare. Dintre cele 1.363 de persoane care au participat la Bursa Locurilor de Muncă, la nivelul întregului judeţ, 793 au fost selectate pentru interviu iar alte 21 au fost angajate pe loc: 11 la Buzău, 8 la Râmnicu Sărat şi câte o persoană la Pogoanele şi Pătârlagele.

Aceasta a fost prima bursă a locurilor de muncă organizată în mandatul noului director al AJOFM Buzău, Ionel Tociu. Acesta s-a arătat mulţumit de rezultatele acţiunii şi este încrezător că industria în judeţ dă semne de revenire, lucru care ar constitui o şansă în plus pentru şomerii buzoieni.

„Sunt foarte multe structuri profesionale specifice, începând de la ingineri metalurgi, ingineri TCM şi până la sudori, rabotori, frezori, care sunt cerute de angajatori iar acesta este un semnal pozitiv pe piaţa forţei de muncă din Buzău. Este vorba de structuri profesionale care sunt disponibilizate dar şi structuri care se cer pe o anumită perioadă de timp. Ceea ce se cere acum la Buzău sunt societăţi comerciale cu ciclu lung de fabricaţie şi au nevoie de o anumită structură profesională pe o perioadă limitată de timp. Adică dacă societatea are o comandă care se face in 12-14 luni in primele 6 luni are nevoie de sudori după care intr-un fel sau altul sunt disponibilizaţi şi angajaţi probabil peste o altă perioadă de timp dar asta înseamnă economie de piaţă ”, a declarat şeful AJOFM Buzău, Ionel Tociu.

Firmele din Buzău au oferit job-uri în cele mai diverse domenii: confecţii textile, industria alimentară, chimică, construcţii şi asigurări. Prima bursă generală a locurilor de muncă din acest an a fost organizată atât în Buzau şi Râmnicu Sărat, cât şi în oraşele Nehoiu şi Pogoanele.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.