Aglomerație la APIA Buzău la finalul perioadei în care fermierii mai pot depune cererile pentru subvenții

Îmbulzeală la Agentia de Plăți și Intervenție Buzău, în ultimele zile în care fermierii mai pot depune cererile pentru subvenții. Fermierii au lăsat pe ultima sută de metri depunerea dosarelor, iar angajatii instituției abia mai fac față solicitărilor. Pentru a da posibilitatea cât mai multor fermieri să depună cererile, conducerea APIA a prelungit programul de lucru și în weekend.

Câteva zile mai au la dispoziție fermierii pentru a depune cererile în vederea primirii subvențiilor oferite de stat pentru creșterea animalelor sau cultivarea terenurilor deținute. La Buzău, mulți agricultori au lăsat pe ultima sută de metri depunerea dosarelor. Fie ca au avut programare sau nu, aceștia au luat cu asalt Agentția de Plăți și Intervenție în Agricultură iar angajații instituției abia mai fac față solicitărilor.

Termenul de depunere a cererilor unice este 15 mai. În anii trecuți, fermierii puteau depune cererea de plată și după data limită, dar cu penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Până acum, în județul Buzău au depus cererile pentru subvenții peste 18.000 de fermieri, mai puțini decât anul trecut.

Pentru a da posibilitatea cât mai multor fermieri să depună cererile, conducerea APIA Buzău a decis să prelungească programul de lucru și în weekend.

Judetele în care s-a realizat cel mai mare procent de depunere de către fermieri a cererilor unice de plată sunt: Vrancea – 58,24 %, Giurgiu – 58,10 %, Dambovita – 57,70 %, Prahova – 56,57 % si Neamt – 55,46 %. In schimb, procente mai scazute se inregistreaza in judetele : Constanta – 37,82 %, Tulcea – 39,00 %, Ialomita – 41,76 %, Braila 42,22 % si Sibiu 43,77%.

Fii Reporter