Afaceriști chinezi, interesați să amenajeze un parc industrial pe locul fostelor unități militare din Râmnicu Sărat

Delegația chineză din Provincia Hebei care a vizitat Buzăul, luna trecută, s-a arătat interesată să investească în mai multe zone din județ. Râmnicu Sărat este orașul în care, în viitorul apropiat, sunt cele mai mari șanse să ajungă afaceriștii chinezi, care în septembrie vor dezbate proiectul realizării aici a unui parc industrial.

Acesta ar urma să se facă pe locul fostelor unități militare care vor trece, în curând, în subordinea administrației locale râmnicene.

”Au fost impresionați de potențialul nostru economic pe care-l avem dar care nu este bine exploatat. (…) Printr-o hotărâre de Guvern mai multe terenuri și clădiri care au aparținut Ministerului Apărării Naționale vor trece în patrimoniul Consiliului Local al municipiului Râmnicu Sărat. Deci se va găsi și spațiu de exemplu unde să se poată înființa mai multe firme, poate fi și un parc industrial. Este unul dintre principalele noastre obiective pentru că dezvoltarea economică trebuie să fie făcută în mod uniform în tot județul. Deblocăm astfel, din punct de vedere industrial, Râmnicu Sărat. Prin urmare, se pot debloca mai multe comunități”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Investitorii chinezi, prin afacerile pe care le au la nivelul județului Buzău, asigură un număr de peste 3.000 de locuri de muncă. În luna septembrie, va ajunge la Buzău, o nouă delegație chineză, din care vor face parte atât reprezentanți ai administrației respective cât și importanți oameni de afaceri chinezi.

Fii Reporter
Loading...
DISTRIBUIȚI