sâmbătă, 20 aprilie, 2024

A furat cu talent aproape patru ani. Vezi cu ce mofturi de sute de mii de euro s-a răsfăţat un economist

A furat cu talent aproape patru ani. Vezi cu ce mofturi de sute de mii de euro s-a răsfăţat un economist

Facebook
Twitter
Email

Poliţiştii buzoieni au descoperit cauza unor scurgeri sistematice de bani din bugetul unei firme de colectare deşeuri reciclabile. Economistul firmei a sustras bani din cont, timp de patru ani, pe care i-a investit în aparate electronice sau excursii. Acesta este acuzat de delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu un prejudiciu total de 1.441.318 lei. Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unui bărbat de 34 de ani din municipiul Buzău sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cel în cauză este suspectat că, în perioada 2009 – 2013, în calitate de economist al unei societăţi cu obiect de activitate colectarea de materiale reciclabile şi-a însuşit în interes personal din conturile firmei suma totală de 1.441.318 lei, falsificând mai multe documente pentru a-şi acoperi frauda.

Astfel, poliţiştii au stabilit că în perioada noiembrie 2009 – decembrie 2012, bărbatul a retras în numerar din conturile societăţii suma de 809.025 lei, bani pe care nu i-a depus la casieria firmei.

De asemenea, în perioada aprilie 2012 – august 2013, suspectul a utilizat două carduri aparţinând societăţii, cu care a achiziţionat online diverse produse sau servicii cum ar fi echipamente electronice, produse cosmetice, bunuri alimentare, contravaloare cazări sau bilete de avion, în valoare de 97.886 de lei. Poliţiştii au mai stabilit că în aceeaşi perioadă, a efectuat operaţiuni de retragere de numerar prin ATM-uri, în valoare totală de 534.407 lei.

Poliţiştii au reuşit să recupereze suma de 548.735 de lei şi au aplicat sechestru asigurator până la concurenţa sumei de 40.405 lei. Totodată, împotriva bărbatului a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton