vineri, 19 iulie, 2024

Zeci de copii din toată țara învață la Buzău limba franceză cu animatori din țări francofone

Zeci de copii din toată țara învață la Buzău limba franceză cu animatori din țări francofone

Facebook
Twitter
Email
Un număr de 62 de copii din toată țara, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, participă zilele acestea la tabăra francofoniei, de la Sărata Monteoru, proiect unic în România și chiar în Europa Centrală și de Est. Timp de o săptămână, animatori din trei țări vor coordona atelierele ȋn limba franceză şi ȋi vor ajuta astfel pe copii să-şi exerseze şi să-şi ȋmbunătăţească nivelul competentelor de limba franceză.

Tabăra a debutat duminică cu jocuri propuse de cei zece animatori din Franța, Belgia și Congo prin intermediul cărora copiii s-au cunoscut, au constitut grupe de lucru, au realizat steagul echipei si au ales o deviza care sa-i reprezinte in cadrul activitatilor pentru comunitate. Prima zi s-a ȋncheiat cu vizionarea festivalului de scurt metraj ȋn limba franceză, propus de Institutul Francez din Romania.
 
Proiectul desfășurat la Sărata Monteoru de Centrul Cultural Francofon Buzău este cofinanţat de Guvernul României prin Secretariatul General al Guvernului, Direcţia de Strategii Guvernamentale, fiind aprobat ca un proiect strategic de promovare a imaginii României.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.