joi, 22 februarie, 2024

Zeci de buzoieni au început cursuri pentru a deveni experți în domeniul olimpismului

Zeci de buzoieni au început cursuri pentru a deveni experți în domeniul olimpismului

Facebook
Twitter
Email

Academia Olimpică Română, Filiala Buzău, a demarat, în acest weekend, cea de-a doua ediție a cursurilor de formare în domeniul olimpismului. La cursuri s-au înscris zeci de participanți, cei mai mulți dintre ei dascăli, care până în iunie 2017 vor avea ocazia să devină lectori în domeniul olimpismului. La final, cursanții vor primi certificate de absolvire, devenind la rândul lor lectori.

În paralel, se defășoară și un curs de perfecționare pentru lectorii care au absolvit anul trecut aceste cursuri.

Cea de-a doua ediție a cursurilor de formare în domeniul olimpismului, organizate de Academia Olimpică Română, filiala Buzău, a debutat cu intonarea imnului național de către eleva Daria Ionescu, de la Palatul Copiilor.

Începând de duminică și până în iunie 2017, cursanții vor avea ocazia să învețe totul în materie de olimpism, de la apariția Jocurilor Olimpice, în Grecia Antică, până la ultimele noutăți în acest domeniu.

La deschiderea noii sesiuni, care a avut loc în sala de ședințe a Salii Sporturilor, a participat și secretarul Academiei Olimpice Române, Alexandra Dospinescu-Nica.

Este vorba un curs de formare-perfecționare specialiști la nivel județean ce are ca grup ţintă elevi, cadre didactice, istorici si alte persoane. La evenimentul de deschidere au participat și numeroși reprezentanți ai instituțiilor partenere Academiei Olimpice Române, care au evidențiat importanța promovării principiilor fundamentale ale olimpismului la nivel de judeţ.

La finalul cursurilor, în iunie 2017, participanţii vor primi certificate de absolvire, alături de diferite materiale din partea Comitetului Olimpic Sportiv Român, a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Buzău şi a Academiei Olimpice Române. În paralel cu acest curs de formare se desfășoară și prima ediție a cursului de perfecționare lectori in domeniul olimpismului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.