luni, 26 februarie, 2024

Vom avea drumuri bune până la Bisoca, o zonă pitorească a județului Buzău

Vom avea drumuri bune până la Bisoca, o zonă pitorească a județului Buzău

Facebook
Twitter
Email

Un contract de finanțare privind modernizarea DJ 203C – limita Jud. Vrancea – Bisoca – Sărulești – Vintilă Vodă a fost semnat astăzi. Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a semnat, marți, la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene contractul de finanțare în valoare de 98.595.529,00 lei, suma necesară refacerii celor peste 24 de kilometri de drum care face legătură între comuna Vintilă Vodă și județul Vrancea.

Bisoca este una dintre comunele din Buzău cele mai generoase în peisaje şi monumente naturale. Aici se află unul dintre cele mai importante centre monahale, Poiana Mărului, unde a slujit cu sute de ani în urmă Sfântul Vasile de la Poiana Mărului. Din păcate, accesul către comuna aflată la 65 de kilometri de municipiul Buzău este mult îngreunat de infrastructura rutieră extrem de deteriorată.

Principalul obiectiv din Bisoca, vizat de turiştii care aleg această zonă, este Mănăstirea Poiana Mărului, din satul Bisocuţa, monument din secolul al 18-lea, circa 1730, a ars la 1771 şi refăcut între 1781-1784. Biserica mare cu hramul dedicat Tuturor Sfinţilor este din lemn.

Biserica mică are hramul „Naşterea Maicii Domnului şi a fost construită între 1810 – 1812. La sfârşitul sec. al 18-lea aici a venit Paisie Velicicovski, teolog din Rusia.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.