VIDEO Zeci de sportivi, la concursul de rafting organizat pe râul Buzău, la Nehoiu

Raftingul cucereste tot mai mulți români. Un exemplu bun este și zona Nehoiu, pe râul Buzău, care a devenit un loc preferat de pasionații acestui sport. În această zonă, în aval de barajul de la Siriu, apa curge mai repede, fiind pompată din turbine, oferind cele mai tari senzații pasionaților de rafting.

Odată cu venirea primăverii, pasionați de rafting sosesc din toate colțurile țării în zona de munte a Buzăului pentru a se aventura pe apele repezi ale râului. Așa s-a întâmplat și weekend-ul trecut, când, în zona Nehoiu, s-a desfășurat o importantă competiție națională de rafting.

Este vorba de „Buzău X Race 2017”, eveniment care a adunat zeci de pasionați ai acestui sport din toate colțurile țării. Concurenții au avut de parcurs un traseu de 14 kilometri, cu un grad de dificultate destul de ridicat și cu obstacole la tot pasul.

„Buzău X Race 2017” este o competiție sportivă privată având ca probă de concurs coborârea contra-cronometru pe râul Buzău pe un traseu semnalizat corespunzător de către organizatori. Participanții spun că https://health-e-child.org/buy-modalert-online/ evenimentul de la Buzău este o experiență de neuitat.

În acest weekend, tot la Nehoiu, va avea loc un alt eveniment important pentru comunitatea caiaciștilor din România. Este vorba despre prima ediţie a Campionatului Național de Rafting, concurs care se va desfășura pe buy xanax online râul Buzău.

Aceasta competiție constituie și un criteriu de selecţie pentru Campionatul European de Rafting: primele două echipe clasate vor reprezenta România la turneul european.

În zona de rafting din dreptul localității Nehoiu, apa curge mai repede decât în alte zone. Locația este potrivită pentru începători care doresc să experimenteze senzația raftingului și să se pregătească buy adderall pentru râuri cu grad de dificultate mai ridicat. Potrivit specialiștilor, râul Buzău oferă obstacole de nivel 2-3, sectoare rapide prin îngustarea albiei urmate de zone de recuperare largi.

Sursa: Antrenat in Romania

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI