VIDEO Zeci de saci de gunoi, rezultatul unei acțiuni de ecologizare organizată pe Valea Sibiciului

Zeci de voluntari mobilizați, sâmbătă de Aluniș Art Center și Societatea Exploratorilor – Prietenii Naturii, au participat la o acțiune amplă de ecologizare a pârâului care unește Sibiciu de Sus de Valea Sibiciului.

Aceștia au adunat în câteva sute de saci gunoi, care a însemnat, în mare parte plastic, aluminiu, tuburi, scutece și ambalaje toxice, toate dăunătoare mediului înconjurător.

”Zecile de saci, strânși cu mare greutate dintre ciulini, arbuști și tot felul de plante cu țepi, sunt nimic în comparație cu ce a rămas. Apreciez că peste 120 de saci (majoritatea cu plastic) au fost adunați la Valea Sibiciului”, este mesajul Iuliei Sârbu, președintele Aluniș Art Center, despre acțiunea de ecologizare.

Despre amploarea poluării vorbesc și fotografiile cu deșeurile găsite pe albia pârâului și împrejur au fost realizat de Iulia Sârbu și de Bogdan Tănase, membru al Societății Exploratorilor. Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Buzău și în parteneriat cu Ținutul Buzăului.

Acțiunea de ecologizare va continua, sâmbătă 22 martie la Gura Teghii, pe Valea Păltinișului.

Campania intitulată „Tu ce vrei să lași în urmă?”, inițiată anul trecut, și-a propus, pe lângă strângerea propriu-zisă a deșeurilor, și sensibilizarea populației din mediu rural asupra importanței conservării și protejării naturii.

Fii Reporter