VIDEO Vedete în vizită la Vulcanii Noroioși. Furia buzoienilor, stârnită de un actor care a strâmbat din nas

Vulcanii Noroioși atrag zeci de turiști în fiecare weekend, chiar și în cele ploioase. Printre vizitatori apar frecvent și vedete. Cuplul Jojo și Paul Ipate a punctat trecerea prin zonă printr-o postare pe Facebook. A făcut-o zilele trecute și Toni Ionescu, actor în serialul ”Trăsniți în NATO”, însă comentariul său a stârnit furia buzoienilor.

La sfârșitul săptămânii trecute, actorii Jojo şi Paul Ipate au ajuns în județul Buzău, alături de copiii lor.

Extrem de încântați de excurisa în mijlocul naturii, cei doi au publicat pe paginile personale de Facebook pozele în care apar în timp ce admiră peisajul selenar din jurul Vulcanilor Noroioși.

“Descoperim locuri noi din România. E prima oară pentru toți când ajungem la Vulcanii Noroioși. Copiii au fost foarte încântați. Toate împrejurimile Buzăului sunt minunate. Ce mă bucură cel mai tare este că Achim devine din ce în ce mai protectiv și mai responsabil cu surioara lui”, a scris Paul Ipate pe pagina sa de Facebook.

Actorul are peste 160.000 de urmăritori, astfel că postarea sa are toate șansele să aducă zona turistică deosebită în atenția multor români din toate colțurile țării.

Și actorul Toni Ionescu, devenit cunoscut prin rolul „Mârlanul”, de la „Trăsniți în Nato”, a vizitat Vulcanii Noroioși, la scurt timp după o repriză de ploaie.

Acesta a fost însă atât de dezamăgit de incursiunea în perimetrul nămolos, încât a pus mâna pe telefon și s-a filmat în timp ce își exprimă profunda nemulțumire.

Clipul postat de Toni Ionescu ”Mârlanul” pe rețelele de socializare a strâns numeroase comentarii nefavorabile, în special din partea buzoienilor. ”Este singurul loc cu vulcani noroioși din toată Europa”, este mesajul lui Gheorghe Sorin, unul dintre zecile de răspunsuri la postarea actorului.

Vulcanii Noroioși sunt grupați în patru areale: „La Fierbători”, Pâclele Mari, Pâclele Mici și Beciu

Fierbătorile sunt situate în nordul localității Berca și reprezintă craterele cu o formă aproape circulară, care conțin noroi lichid. Gazele care ies la suprafață agită noroiul fiind dată impresia că acesta fierbe.

Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari se află în partea centrală a depresiunii Berca pe un platou arid, de formă circulară, unde există numeroase aparate active de 2-3 m și fosile de 6-8 m, dezvoltate pe o suprafață de 22 ha. Aici predomină vulcanii care degajă noroi vâscos, care prezintă urme de petrol.

Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici sunt ceva mai reduși ca înălțime și număr, excepție făcând partea centrală a platoului, unde se află un con proeminent, înalt, care are în partea superioară două cratere active de mari dimensiuni.

La Beciu, vulcanii sunt situați pe o suprafață restrânsă, în apropierea drumului Beciu-Arbanași, activitatea acestora constând mai mult în fierbători.

Pentru a ajunge la Vulcanii Noroioși, trebuie să mergeți pe DN 10 (Buzău-Brașov), să ajungeți în localitatea Sătuc (comuna Berca), iar de aici să mai parcurgeți încă 20 de km.

Fii Reporter