luni, 4 martie, 2024

VIDEO Un fost pădurar expune la Galeriile de Artă peisaje fotografiate în Munții Buzăului

VIDEO Un fost pădurar expune la Galeriile de Artă peisaje fotografiate în Munții Buzăului

Facebook
Twitter
Email

Zeci de peisaje de toamnă surprinse în munții Buzăului pot fi admirate, timp de o săptămână, la Galeriile de Artă din Buzău. Expoziția este semnată de fotograful amator Teodor Cârdei și realizată cu sprijinul Consiliului județean Buzău și al Centrului Județean de Cultură și Artă.

Autorul le oferă buzoienilor șansa de a admira peisaje de toamnă din munții Buzăului surprinse de aparatul de fotografiat pe care Teodor Cârdei îl poartă mereu cu el.

La vernisajul expoziției au fost prezenți foștii șefi ai lui Teodor Cârdei, în frunte cu directorul Direcției Silvice, Cornel Pitiș, dar și colegi și pasionați de drumeții montane cărora fotograful amator de azi le-a fost ghid cândva.

De la vernisajul expoziției nu au lipsit foștii șefi ai lui Teodor Cârdei în frunte cu directorul Direcției Silvice dar și colegi și pasionați de drumeții montane cărora fotograful amator de azi le-a fost ghid și le-a deschis apetitul pentru plimbările montane.

La deschiderea expoziției a luat parte și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu care, impresionat de lucrările expuse și mai ales de poveștile fostului pădurar, a declarat că le va propune aleșilor să-l desemneze pe Teodor Cârdei Cetățean de Onoare al județului Buzău.

Teodor Cârdei este un fost pădurar ieșit la pensie care a trăit toată viața pe culmile munților. A fost ghid și cabanier la adăpostul de lângă Lacul Vulturilor, aflat la est de Vârful Mălâia.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.