vineri, 23 februarie, 2024

VIDEO Trenul Unirii, întâmpinat de buzoieni cu steaguri și aparate de fotografiat

VIDEO Trenul Unirii, întâmpinat de buzoieni cu steaguri și aparate de fotografiat

Facebook
Twitter
Email

Ceferiști, pasageri, membri ai Clubului Pasionaților Feroviari și ai comunității de cicloturiști au dus mesajul unității românilor din București la Iași cu un tren denumit simbolic Trenul Unirii. Tras de o locomotivă tricoloră, trenul a plecat în această dimineaţă din Bucuresti spre Iaşi. La ora 7.40, garnitura a ajuns și în Gara Buzău.

Trenul special s-a pus în mișcare la ora 5.48 din Gara de Nord, remorcat de o locomotivă tricoloră. A oprit în mai multe stații, iar la ora 7.40 a ajuns în Gara Buzău unde un grup de buzoieni a venit să vadă garnitura tricoloră.

Trenul a avut ca pasageri și un grup de bicicliști care au vrut să ajungă la Iași pentru a se prinde în Hora Unirii. Aceștia au coborât din tren și s-au pozat lângă locomotiva tricolară, alături de angajații CFR și ceilalți călători.

CFR Călători a sărbătorit, astfel, 159 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, moment istoric cunoscut și ca Mica Unire.

Trenul Unirii a plecat din București și a avut ca destinație finală Iași, simbolizând astfel unirea celor două principate, respectiv Țara Românească și Moldova. Trenul a oprit în principalele stații de pe traseu, inclusiv Buzău. Așa cum s-a întâmplat și pe 1 Decembrie, trenul a avut o locomotivă tricoloră.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.