VIDEO Sute de turiști vin la Balta Albă, pentru terapie cu nămol sapropelic. Peisajul seamănă cu cel din Delta Dunării

La graniţa dintre judeţele Buzău şi Brăila, în mijlocul Câmpiei Râmnicului, se găsește un microclimat extrem de benefic sănătăţii. Este vorba despre Balta Albă, cunoscută pentru calităţile terapeutice ale nămolului sapropelic.

Lacul ascunde un aur negru tămăduitor, lăudat de sutele de turişti care îl caută an de an, convinşi că durerile de oase şi bolile de piele dispar ca prin farmec.

Apa din baltă, care este clorurată, sodică, slab magneziată şi slab sulfatată, deţine în adâncurile sale un „aur negru” mai preţios decât petrolul si chiar decât aurul adevarat.

Îndrăgostiţi ca-n tinereţe, soţii Vlase vin de şapte ani la Balta Albă pentru tratament şi pot depune mărturie că nămolul aşternut cu tandreţe pe pielea uşor bronzată face cu adevărat minuni.

Nămolul sapropelic este recomandat pentru aparatul locomotor, afecţiuni dermatologice, reumatismale, ginecologice sau ale sistemului nervos. Nămolul sapropelic este folosit la fabricarea renumitelor produse Pell Amar.

Nu doar nămolul şi apa sărată atrag. Întinderea fină de nisip, presărată cu umbrele din stuf şi păsările sălbatice fac peisajul să fie feeric. Două piscine cu apă sărată sunt la dispoziţia turiştilor care aleg staţiunea doar pentru bălăceală şi bronz.

Staţiunea din mijlocul Câmpiei Râmnicului oferă multe alte servicii turistice. Cu adevărat atrăgătoare sunt preţurile. Un sejur la Balta Albă e şi pentru cel strâmtorat la buzunar. Tratamentele cu nămol sunt gratis, cele trei mese pe zi nu costă mai mult de 35 de lei, iar cazarea este pentru orice buzunar.

„Cazarea se poate face la pensiunea de două stele. Camera matrimonială costa 80 de lei pe noapte, se poate face cazare la căsuţe, pentru 70 de lei pe seară, campări cu cortul, la 30 de lei”, spune Elena Vâlcu, administratorul complexului turistic.

Seara, turiştii au ocazia să petreacă la terasa pensiunii, cu muzică lăutărească şi mâncare ieftină. Micuţa staţiune e situată între Râmnicu Sărat şi Brăila şi se ajunge pe drumul naţional DN 22.

Fii Reporter
Loading...