VIDEO Start de sezon estival la Sărata Monteoru. Piscinele au fost neîncăpătoare

Stațiunea balneo-climaterică din județul Buzău a fost luată cu asalt de mii de turişti „fugăriţi” de arşiţa din oraşe Munteniei. Aici găsesc piscine cu apă sărată, benefice organismului, unde pot petrece o după-amiază ca pe litoral, dar într-o staţiune înconjurată de dealuri împădurite.

La Monteoru, atmosfera este ca într-o stațiune de la malul Mării. Numeroasele piscine de la pensiuni sau de la bazele de tratament balnear sunt un furnicar de oameni puși pe distracție.

Pentru că se află la mai puţin de 20 de kilometri de Buzău şi la numai o oră de mers cu maşina din Bucureşti, mulţi dintre turişti sunt din capitală. Bucureştenii vin la Monteoru ca să evite aglomeraţia din staţiunile montane celebre de pe Valea Prahovei şi din Braşov.

Staţiunea deţine numeroase bazine alimentate din izvoare subterane şi dintr-un foraj de 150 de metri adâncime. Stațiunea este renumită pentru băile sărate şi curele cu nămol. Aici se află o unitate de tratament balnear a Ministerului Muncii, ștranduri private și piscine ale pensiunilor agro-turistice.

Costul unui bilet de intrare la într-un ștrand sau la piscină variază între 10 şi 20 de lei de persoană iar cazarea nu depăşeşte 100 de lei pe noapte la pensiunile din zonă. Sărata Monteoru este situată într-o zonă colinară, liniştită, înconjurată de păduri şi vegetaţie bogată. Aici se poate ajunge atât dinspre Pietroasele, pe Drumul Vinului, dar şi din DN 1B Buzău- Ploieşti, pe DJ 203G Merei- Sărata Monteoru.

Fii Reporter